18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εντάσσει την Xiaomi ως Κινεζική κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία! UPD 15-01-21 19:16

1 min read
US govt blacklists Xiaomi1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει την επίθεσή της στις κινεζικές εταιρείες και στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνει και ένας από τους μεγαλύτερους Κινέζους κατασκευαστές τηλεφώνων, η Xiaomi!

Σύμφωνα λοιπόν με το Reuters, η Xiaomi μπαίνει κι αυτή στη μαύρη λίστα εταιριών που έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό. Αυτή η μαύρη λίστα είναι διαφορετική και δεν πρέπει να συγχέεται με τη Λίστα οντοτήτων του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει τον κατασκευαστή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών Huawei , ZTE και άλλους.

Τι σημαίνει αυτό για τη Xiaomi; Δεν θα μπορεί να χορηγήσει άδεια χρήσης Android όπως η Huawei; Θα εμποδίσει τα σχέδια της εταιρείας να επεκταθεί στη Βόρεια Αμερική; Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι όχι. Η Xiaomi εξακολουθεί να μπορεί να εισάγει τεχνολογίες των ΗΠΑ και να πουλά τα προϊόντα της στις Η.Π.Α. χωρίς προβλήματα.

Το να περιληφθεί στον κατάλογο ως «Κομμουνιστική κινεζική στρατιωτική επιχείρηση» σημαίνει ότι οι επενδυτές των ΗΠΑ να «δεν θα μπορούν πλέον να επενδύσουν στη Xiaomi» ενώ θα απαγορεύεται η αγορά μετοχών ή τίτλων της εταιρείας. Εάν μάλιστα οποιοσδήποτε επενδυτής των ΗΠΑ έχει ήδη μερίδιο στην εταιρεία, τότε πρέπει να εκποιήσει τις συμμετοχές του έως τις 11 Νοεμβρίου 2021. Αυτό ισχύει και για τις εννέα εταιρείες που έχουν καταχωριστεί στην ενημερωμένη μαύρη λίστα.

Πάντως μπορεί πιθανότατα όλα να αλλάξουν όταν αναλάβει τα καθήκοντα του ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden από τις 20 Ιανουαρίου οπότε περιμένουμε εξελίξεις, προς το παρόν η Xiaomi δεν έχει ακόμη κάνει κάποια επίσημη δήλωση περί του θέματος!

UPD 15-01-21 19:16

Δείτε την απάντηση της Xiaomi

xiaomi answer to usa department of defence | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα