Η Google και η Qualcomm υπόσχονται 4 χρόνια υποστήριξης και ενημερώσεων ασφαλείας για συσκευές με Android & Snapdragon

Η Google και η Qualcomm ανακοίνωσαν χθες μια νέα συνεργασία για υποστήριξη τεσσάρων εκδόσεων λειτουργικού συστήματος Android και τεσσάρων ετών ενημερώσεων ασφαλείας για όλες τις συσκευές που φοράνε SoC Snapdragon.

Το νέο SoC Snapdragon 888 Mobile Platform θα είναι και το πρώτο που θα υποστηρίζει αυτή τη νέα υποστήριξη εκτεταμένης ενημέρωσης λειτουργικού συστήματος. Όλα τα SoC που ξεκινούν με το Android 11 και νεότερες εκδόσεις θα υποστηρίζουν τέσσερις εκδόσεις OS Android και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Η νέα αυτή συμφωνία θα επιτρέπει τους OEM κατασκευαστές smartphone να αναβαθμίζουν τις συσκευές Android που βασίζονται στο Snapdragon στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android χωρίς να χρειάζεται να τροποποιήσουν το λογισμικό του συγκεκριμένου chipset. Αυτές οι αλλαγές θα μειώσουν το χρόνο και τους πόρους που απαιτούνται για την αναβάθμιση των συσκευών που βασίζονται στο Snapdragon στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android.

«Η Google συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους τεχνολογικούς συνεργάτες μας για να αυξήσει τη λειτουργικότητα του οικοσυστήματος Android. Μέσω της συνεργασίας με την Qualcomm Technologies, αναμένουμε ότι οι χρήστες Android θα έχουν τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος και μεγαλύτερη ασφάλεια στις συσκευές τους “, δήλωσε ο David Burke, αντιπρόεδρος της μηχανικής Android της Google.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Google και μπορούμε να επεκτείνουμε την υποστήριξή μας στο λειτουργικό σύστημα Android και σε ενημερώσεις ασφαλείας σε μελλοντικές πλατφόρμες με Snapdragon SoCs.», δήλωσε ο Kedar Kondap, αντιπρόεδρος, διαχείριση προϊόντων, Qualcomm Technologies, Inc. ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Μέσω αυτής της συνεργασίας, αναμένουμε ταχεία αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Android σε συσκευές που βασίζονται στο Snapdragon, παρέχοντας παράλληλα μια ανώτερη εμπειρία στους τελικούς χρήστες. “

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950