23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

ΗΠΑ: Αναβαθμίζονται οι παλιοί υπολογιστές στα σχολεία με Windows, με ChromeOS

1 min read
Black Laptop with Salesforce21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το mspoweruser η Google εξαγόρασε τη Neverware, μια εταιρεία η οποία εμπορεύεται μια έκδοση του ChromeOS την οποία μπορούν να εγκαταστήσουν εταιρείες, σχολεία και μαθητές στους παλιούς τους υπολογιστές με Windows.

Το λειτουργικό σύστημα, με την ονομασία CloudReady, μπορεί να αναβαθμίσει σχεδόν οποιαδήποτε παλιό υπολογιστή (έως 13 ετών) σε μια συσκευή Chrome σε μόλις 15 λεπτά, έτσι οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν το παλιό τους PC σε ένα Chromebook με το 1/3 του κόστους.

Ωστόσο κάτι τέτοιο, μέχρι πρότινος βέβαια, δεν ήταν μία επίσημη πιστοποιημένη εγκατάσταση του ChromeOS, όμως με την εξαγορά της Neverware από την Google πλέον λύνεται και αυτό το πρόβλημα!

Στην Αμερική λοιπόν με το 68% των σχολείων να χρησιμοποιεί ήδη το ChromeOS, ανοίγει ο δρόμος και για τα υπόλοιπα σχολεία που έχουν έλλειψη μετρητών στο να μπορούν να αναβαθμίσουν και να μετατρέψουν παλιούς και αργούς υπολογιστές με Windows σε γρήγορους και εύχρηστους υπολογιστές ChromeOS και με την πιστοποίηση της Google!

Λέω μήπως να σκεφτόμασταν και κάτι τέτοιο για την Ελλάδα μας, δεδομένου ότι η ψηφιακή υποδομή πολλών σχολείων είναι απαρχαιωμένη ενώ σε μερικά σχεδόν ανύπαρκτη!

Διαβάστε περισσότερα για το CloudReady της Neverware εδώ .

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα