15 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλή ή ευκαιρία για την ανθρωπότητα;

1 min read
AI | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο διαγωνισμός θεσμός, που εδώ και 30 συναπτά χρόνια έχει βραβεύσει πάνω από 450 φοιτητές, ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του με τους φοιτητές όλων των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Αποσκοπώντας στη σύνδεση του φοιτητικού κόσμου με αυτό τον των επιχειρήσεων, αλλά και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με επίκαιρα οικονομικά θέματα, ο Φοιτητικός Διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία του μηνιαίου περιοδικού “Οικονομική Επιθεώρηση”,  ενός εκ των μακροβιοτερων ελληνικών εντύπων, το οποίο από το 1934 αποτυπώνει και αναλύει τις σημαντικότερες οικονομικές εξελίξεις με εγκυρότητα και αξιοπιστία.

Βασικό θέμα του φετινού 30ου Φοιτητικού Διαγωνισμού είναι «Τεχνητή Νοημοσύνη: Απειλή ή ευκαιρία για την ανθρωπότητα;» βασισμένο στην ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων (LLM), στην ολοένα εντεινόμενη χρήση τους σε σειρά πεδίων της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά και στην ελλιπή συνειδητοποίηση της ευρύτερης σημασίας τους, προωθητικής όσο και διαταρακτικής.

Οι φοιτητές καλούνται να αναπτύξουν τις επιστημονικές τους εργασίες, είτε ατομικές ή ομαδικές, σε μια από τις τρεις κάτωθι θεματικές υπο-ενότητες:

  1. Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της εργασίας: Πώς θα επηρεάσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους.
  2. Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως στρατηγική καινοτομίας στην επιστήμη ή/και στην εκπαίδευση.
  3. Τεχνητή Νοημοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και Δημοκρατία: Προκλήσεις, κίνδυνοι και νέοι ορίζοντες.

Η υποβολή των εργασιών γίνεται με την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 30η Απριλίου 2024.

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής, όλες οι υποβληθείσες εργασίες θα αξιολογηθούν από την φετινή Επιτροπή Αξιολόγησης, αποτελούμενη από ειδήμονες του κλάδου, προερχόμενοι τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο διαγωνισμός θα κορυφωθεί με την Τελετή Απονομής των Βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου 2024, όπου θα βραβευθούν οι καλύτερες τρεις (3) ομαδικές και ατομικές εργασίες. 

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης συμμετοχής δείτε εδώ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα