22 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Signal η πιο διάσημη ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων έσπασε! UPD-22-12-2020 08:14

1 min read
38475106191 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Cellebrite ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει τεχνολογία η οποία μπορεί να σπάσει το Signal, το οποίο θεωρείται ως η πιο ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο διαδίκτυο με κρυπτογράφηση από άκρο ως άκρο!

Η ισραηλινή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cellebrite μπορεί πλέον να σπάσει το Signal, μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που θεωρείται ίσως από τις πιο ασφαλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Blog της την Πέμπτη.

Το κορυφαίο προϊόν της Cellebrite είναι το UFED (Universal Forensic Extraction Device), ένα σύστημα που επιτρέπει στις αρχές να ξεκλειδώσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα οποιουδήποτε τηλεφώνου έχουν στην κατοχή τους ενώ ένα άλλο προϊόν που προσφέρει είναι το Physical Analyzer, το οποίο βοηθά στην οργάνωση και επεξεργασία δεδομένων που ανακτώνται από το τηλέφωνο.

1707457857 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Την περασμένη Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Physical Analyzer έχει πλέον ενημερωθεί με μια νέα δυνατότητα, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να αποκωδικοποιούν πληροφορίες και δεδομένα από το Signal.

Το Signal, το οποίο ανήκει στη Signal Technology Foundation, χρησιμοποιεί ένα ειδικό σύστημα κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Signal Protocol, το οποίο θεωρήθηκε ότι καθιστά σχεδόν αδύνατο για έναν τρίτο να εισέλθει σε μια συνομιλία ή να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα που μοιράζονται στην πλατφόρμα. Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη «κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο».

Το πρωτόκολλο του Signal έχει επίσης υιοθετηθεί από το Facebook, το Skype και το WhatsApp για την προστασία των χρηστών του.

UPD 22-12-2020 08:14

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τελικά το Signal παραμένει η πιο ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων,

Δείτε εδώ

https://privacy.ellak.gr/2020/12/18/nea-apo-ton-planiti-planet-ellak-gr-ochi-den-espase-ke-to-signal-pos-den-parakolouthounte-ke-i-sinomilies-tis-asfalesteris-efarmogis-ston-kosmo/

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα