26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Hyundai Motor Corp. εξαγοράζει τη Boston Dynamics

1 min read
screen shot 2018 02 12 at 4 32 39 pm 1536x7901 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νομίζω θα θυμάστε όλοι το ρομποτικό σκύλο της Boston Dynamics, τον φίλο μας τον Spot, τώρα πλέον θα ανήκει στην Hyundai Motor Corp.

Είναι πλέον επίσημο. Η Hyundai Motor Corp ανακοίνωσε εχθές το πρωί ότι θα αποκτήσει το 80% της Boston Dynamics για περίπου 880 εκατομμύρια δολάρια και πιο συγκεκριμένα η Hyundai Motor θα κατέχει το 80% της Boston Dynamics, ενώ η θυγατρική της Softbank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 20%. Οι τελικοί αριθμοί μπορεί να διαφοροποιηθούν λιγάκι αλλά εν κατακλείδι το όλο deal αναμένεται να φτάσει τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην εξαγορά συμμετείχαν οι θυγατρικές της Hyundai Motor Group – Hyundai Motor Co., Hyundai Mobis Co. και Hyundai Glovis Co. – και ο πρόεδρος της Hyundai Motor Group Euisun Chung.

Pressphoto 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δεν είναι ακόμα σαφές πως θα εξελιχθεί αυτή η σχέση στο μέλλον όμως σίγουρα η τεχνογνωσία της Boston Dynamis αλλά και η υπάρχουσα πελατειακή βάση της Hyundai θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Spot να φτάσει επιτέλους στην αγκαλιά μας αλλά και να προωθήσει και τα άλλα δύο ρομπότ το περίφημο Atlas και το Handle.

«Η ανάπτυξη της Boston Dynamics ήταν ραγδαία στον τομέα της ρομποτικής καθώς έφερε στην αγορά το πρώτο ρομπότ που μπορεί να αυτοματοποιήσει επαναλαμβανόμενες και επικίνδυνες εργασίες σε χώρους εργασίας και σε συνεργασία με τη Hyundai ανυπομονούμε να επιταχύνουμε τα επιχειρηματικά μας σχέδια », δήλωσε ο Robert Playter, Διευθύνων Σύμβουλος της Boston Dynamics.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Hyundai Motor Group δήλωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει σε ρομπότ logistics, τα οποία διαθέτει η Boston Dynamics με το σύστημα Handle και το Pick vision ενώ «σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά ανθρωποειδών ρομπότ για εξελιγμένες υπηρεσίες όπως η φροντίδα για ασθενείς σε νοσοκομεία».

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα