27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Disney ανέπτυξε ένα νέο σύστημα που κάνει τα ρομπότ πιο ρεαλιστικά και πιο ανθρώπινα από ποτέ

1 min read
Disneys new system for robots feat 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά σε ένα μέλλον το οποίο μοιάζει σαν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, βλέπουμε ότι ολοένα και τα ρομπότ γίνονται ένα πανίσχυρο εργαλείο για εταιρείες, για καταναλωτές αλλά και για διάφορες εργασίες .

Τώρα λοιπόν, με σκοπό να καταστήσει τα μελλοντικά ανθρωποειδή-ρομπότ πιο ρεαλιστικά από ποτέ, η Disney έχει αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο δίνει πιο αληθοφανή ανθρώπινα χαρακτηριστικά στα ρομπότ και σύμφωνα με μια πρόσφατη επίσημη ανάρτηση ιστολογίου , η ερευνητική ομάδα της Disney μετατρέπει ουσιαστικά ένα ρομπότ από ψυχρή μηχανή σε μία “ανθρώπινη οντότητα” που λειτουργεί με τεχνολογία AI .

Τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο σύστημα δίνουν στο ανθρωποειδές ρομπότ πολύ πιο ρεαλιστικές κινήσεις κεφαλής και ματιών και για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο παρακάτω.

Πώς λειτουργεί?

Τώρα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το σετ χαρακτηριστικών στο νέο σύστημα ρομποτικής της Disney επιτρέπει στο ανατριχιαστικό ρομπότ να μοιάζει περισσότερο με άνθρωπο παρά ένα μηχάνημα. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του πιο φυσικά από ποτέ και μιμείται τις κινήσεις του ανθρώπου κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

Η ομάδα μπόρεσε να το επιτύχει αυτό χρησιμοποιώντας μια μονάδα κάμερας ανίχνευσης εικόνας στο στήθος την οποία χρησιμοποιεί το σύστημα για να παρακολουθεί τις κινήσεις ενός ανθρώπου που αλληλεπιδρά με αυτήν και να τις προσαρμόζει κάνοντας τες να φαίνονται πιο φυσικές.

Ο πρωταρχικός στόχος της εταιρείας τώρα είναι να ενσωματώσει αυτό το νέο σύστημα σε διάφορα στοιχεία των θεματικών πάρκων της προσφέροντας μια πολύ πιο ρεαλιστική εμπειρία στους επισκέπτες της.

Μπορεί να σας τρομάζει λίγο το βιντεάκι με το ανθρωποειδές, το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον όμως νομίζω ότι ήρθε η ώρα πλέον να δούμε και τον γνωστό μας Terminator να μας ανοιγοκλείνει το μάτι.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα