25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Steve Jobs σχεδίαζε να τοποθετήσει Intel Chips μέσα στο iPad και το iPhone

1 min read
apple ipad intel chips were a possibility steve jobs1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Παρόλο που ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple , ο αείμνηστος Steve Jobs είχε προβλήματα με την Intel, εξακολουθούσε, σε κάποιο σημείο, να σκεφτεί να βάλει μάρκες Intel στο lineup iPad. Αυτή η ενδιαφέρουσα είδηση ​​εμφανίστηκε πρόσφατα από τη βιογραφία του Walter Isaacson για την ιδιοφυΐα της Apple, Steve Jobs .

Η Apple ξεκίνησε τη σειρά iPad με την κυκλοφορία του πρώτου iPad το 2010. Από τότε, ο γίγαντας της τεχνολογίας Cupertino έχει κατασκευάσει αρκετές επαναλήψεις και γενιές του iPad. Ωστόσο, καμία από αυτές τις συσκευές δεν βγήκε ποτέ χωρίς εσωτερικό chipset της Apple .

Τώρα, βέβαια τα πράγματα αποδείχθηκαν λίγο διαφορετικά, εκτός από την τροφοδοσία ολόκληρης της σειράς προϊόντων Mac, τα τσιπ Intel θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τα iPad ή ακόμα και τα iPhone. «Στην αρχή, κάναμε υπέροχα πράγματα μαζί. Ήθελαν αυτό το μεγάλο κοινό έργο να κάνει μάρκες για μελλοντικά iPhone », δήλωσε ο Steve Jobs, όπως γράφτηκε από τον Isaacson.

πρώτο iPad

Αναφέρει επίσης ότι όταν το πρώτο iPad ήταν στα αρχικά του στάδια ανάπτυξης, ο Jobs σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το chip Intel Atom για να τροφοδοτήσει τα tablet . Ωστόσο, ένα από τα βασικά στελέχη της Apple εκείνη την εποχή, ο Tony Fadell ήταν εναντίον αυτής της απόφασης του CEO. Ο Fadell, ο άνθρωπος που βοήθησε να φέρει στη ζωή το πρώτο iPod, δεν ήθελε ένα chipset από οποιονδήποτε κατασκευαστή τρίτων όπως η Intel. Αντίθετα, πρότεινε να παράγουν τα δικά τους τσιπ σιλικόνης στο εσωτερικό για φορητές συσκευές.

Ως αποτέλεσμα, ο κατασκευαστής iPhone απέκτησε δύο εταιρείες ανάπτυξης chip, το PA Semi και το Intrinsity, για να παράγουν τα δικά τους SoC. Μετά τις εξαγορές, η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει το chip Apple A4, το οποίο τροφοδοτεί το iPad της 1ης γενιάς και αργότερα το chip A5.

Στη βιογραφία, ο Steve Jobs εξήγησε την απόφασή του στον μην επιλεγεί τελικά η Intel για τις κινητές συσκευές τους. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, «Υπήρχαν δύο λόγοι που δεν επιλέχθηκαν. Ο ένας ήταν ότι τα chipset της Intel είχαν καθυστερήσεις στην απόδοση. “Είναι σαν ένα ατμόπλοιο, όχι πολύ ευέλικτα”. Έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε πολύ γρήγορα. Δεύτερον είναι ότι δεν θέλαμε να τους διδάξουμε τα πάντα, τα οποία θα μπορούσαν να πάνε και να πουλήσουν στους ανταγωνιστές μας » .

Επιπλέον, επέκρινε τα τσιπ Intel, λέγοντας ότι τα «γραφικά τους υστερούν» ενώ οι επεξεργαστές δεν πληρούν τα πρότυπα των δικών τους chipset A4 ή A5.

Τώρα, εάν ο Jobs θα ήταν ζωντανός , θα υποστήριζε πλήρως την απόφαση της μετάβασης σε εσωτερικά chipset για τη σειρά Mac τους . Με αυτόν τον τρόπο, η Apple δεν χρειάζεται να εξαρτάται από τρίτους κατασκευαστές εξαρτημάτων για τα chipsets οποιασδήποτε από τις συσκευές τους.

πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα