20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είναι το PS5 συμβατό προς τα πίσω με τα παιχνίδια PS2, PS3 και PS4;

1 min read
playstaion 5 hardware 1200x6741 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι κατανοητό ότι μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις σχετικά με την τελευταία κονσόλα του PlayStation είναι εάν θα είναι συμβατή με τα παιχνίδια PS4 ή όχι. Παρόλο που δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς κοστίζει το PS5, σίγουρα δεν θα είναι φθηνό. Επομένως, είναι λογικό οι παίκτες να θέλουν να μάθουν αν το PS5 θα προσφέρει επιπλέον αξία με το να είναι συμβατό με τα παιχνίδια PS4.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά φανταστικά παιχνίδια για το PS4. Για κάποιον που δεν ήταν κάτοχος κονσόλας PlayStation, η συμβατότητα με το PS4 είναι ένας τεράστιος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ένα PS5.

Το PlayStation κυκλοφορεί συνεχώς νέες πληροφορίες καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία, οπότε η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να έχει κάποια πράγματα. Αλλά διαβάστε για ό, τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα!

Θα είναι το PS5 συμβατό προς τα πίσω;

Η σύντομη απάντηση είναι ΝΑΙ! Το PS5 θα έχει τελικά συμβατότητα με περισσότερα από 4.000 παιχνίδια PS4. Η Sony προσπαθεί να διαβάσει κάθε τίτλο με τους προγραμματιστές και τους εκδότες για να διασφαλίσει ότι κάθε παιχνίδι μπορεί να παίζεται απρόσκοπτα στη νέα κονσόλα. Αν και έχουν αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών για να περάσουν, η Sony φαίνεται σίγουρη ότι μπορεί να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Παρόλο που δεν έχουν προγραμματιστεί αρχικά και οι 4.000 τίτλοι PS4 να είναι συμβατοί με το PS5, ο στόχος της Sony είναι να είναι τα 100 κορυφαία παιχνίδια από το PS4 συμβατά μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5. Καθόρισαν τα κορυφαία 100 παιχνίδια στο PS4 με πόση ώρα αφιερώθηκε παίζοντας από παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Ευτυχώς, ο διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, Jim Ryan, δήλωσε στην Washington Post στις 16 Σεπτεμβρίου ότι το “99%” των παιχνιδιών PS4 μπορεί να παιχτεί στο PS5. Με άλλα λόγια, σίγουρα ακούγεται ότι είναι πολύ μπροστά από τον στόχο τους, εάν όλοι αυτοί οι τίτλοι μπορούν να παιχτούν κατά την έναρξη.

Η Sony δήλωσε προηγουμένως ότι τα παιχνίδια PS4 που παίζονται στην κονσόλα PS5 θα βελτιωθούν με αυξημένους ρυθμούς καρέ και υψηλότερη ανάλυση. Έτσι, όλα τα παιχνίδια που γνωρίζουμε και αγαπάμε στο PS4 θα πάρουν ένα face lift για το PS5.

Λίστα παιχνιδιών PS4 που θα είναι συμβατά προς τα πίσω με το PS5

Ο Mark Cerny, ο αρχιτέκτονας του PS5, επιβεβαίωσε αρχικά ότι σχεδόν 100 από τους τίτλους που έχουν παίξει περισσότερο στο PS4 θα είναι συμβατοί με το PS5 κατά την κυκλοφορία. Αλλά δεν διευκρίνισε ακριβώς ποια παιχνίδια θα ήταν αυτά.

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι οι παρακάτω τίτλοι θα είναι μέρος αυτής της λίστας. Εάν αναρωτιέστε εάν θα συμπεριληφθεί το αγαπημένο σας παιχνίδι, δείτε μια λίστα με τους πιο δημοφιλείς ή πιο δημοφιλείς τίτλους στο PS4 και μπορείτε να πάρετε μια πολύ καλή ιδέα για το τι πρέπει να είναι συμβατό. Το ποσοστό “99%” του Ryan υποδηλώνει επίσης ότι θα λειτουργούν πολλά ασαφή ή λατρευτικά αγαπημένα PS4.

  • Red Dead Redemption 2
  • God of War
  • Horizon Zero Dawn
  • Overwatch
  • Star Wars Jedi: Fallen Order
  • Spider-Man
  • Persona 5
  • Ghosts of Tsushima
  • The Last of Us (Parts 1 & 2)
  • Control
  • Sekiro: Shadows Die Twice
  • Borderlands 3
  • Cyberpunk 2077
  • Monster Hunter: World
  • Death Stranding

Οι προηγούμενες κονσόλες PS θα είναι συμβατές με το PS5;

Εάν αναρωτιέστε εάν τα παιχνίδια PS3 / PS2 θα έχουν συμβατότητα με το PS5, η απάντηση είναι κάπως έτσι. Οι εκδόσεις φυσικών δίσκων των παιχνιδιών PS2 και PS3 δεν είναι γνωστό ότι είναι συμβατές προς τα πίσω με το PS5, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με τις μελλοντικές ειδήσεις της Sony Interactive.

Ωστόσο, το PlayStation Now, ή το PS Now, θα έρθει στο PS5 . Το PlayStation Now είναι μια υπηρεσία ροής που βασίζεται σε σύννεφο από το PlayStation που σας επιτρέπει να διαλέξετε και να επιλέξετε ποια παιχνίδια θέλετε να παίξετε σε πολλές γενιές κονσολών PlayStation Σκεφτείτε το ως Netflix, μόνο με τα παιχνίδια PlayStation. Μερικά παιχνίδια παραμένουν εκεί για ό, τι μοιάζει για πάντα και μερικά παιχνίδια λήγουν μετά από ένα μόνο χρόνο που είναι εκεί.

Δεν είναι σαφές τώρα πόσο θα κοστίσει η υπηρεσία στο Sony PlayStation 5 – θα παραμείνει η τιμή στα 9,99 $ το μήνα ή θα αυξηθεί; Ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι το PS Now έρχεται σίγουρα στο PS5. Έτσι θα υπάρχουν επιλεγμένα παιχνίδια από τις εποχές PS2 και PS3 που μπορείτε να παίξετε στο PS5.

Θα λειτουργήσουν τα παιχνίδια PS5 στο PS4;

Οχι, δυστυχώς όχι. Τα παιχνίδια PS5 βελτιστοποιούνται ειδικά για το ενημερωμένο εσωτερικό υλικό του PS5. Επομένως, δεν θα είναι συμβατά με το εσωτερικό υλικό του PS4.

Τα παιχνίδια PS5 θα λειτουργούν απρόσκοπτα με την αυξημένη ταχύτητα SSD, την ανίχνευση ακτίνων και την ανάλυση 4K που συνοδεύει το PS5. Όλο αυτό το τεχνολογικό πλεονέκτημα σημαίνει ότι τα παιχνίδια PS5 θα φαίνονται υπέροχα στην κονσόλα PS5, αλλά απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τα στοιχεία υλικού του PS4.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα