28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google βελτιώνει σημαντικά τον Chrome

1 min read
google chrome simantikes veltioseis enimerosi main.jpg.0aa6b8491ce5d6b647ef60f6febc12db1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η τελευταία ενημέρωση στον Chrome φέρνει βελτιωμένη ταχύτητα & απόκριση όπως και μερικές επιπλέον χρήσιμες ευκολίες για την καθημερινή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η Google κυκλοφορεί ενημέρωση στον Chrome με σκοπό να βελτιώσει την παραγωγικότητα των χρηστών τόσο στον υπολογιστή όσο και στο κινητό. Αρχικά, η πιο σημαντική βελτίωση είναι στην ταχύτητα. Η Google λέει πως η φόρτωση του tab μειώνεται κατά 10% ενώ σε γενικές γραμμές ο browser θα έχει καλύτερη απόκριση έως 7.3% στα Windows και έως 3.9% σε Mac. Η φόρτωση του περιεχομένου στα tabs θα γίνεται έως 3.5% και 2.3% γρηγορότερα ενώ οι ιστοσελίδες θα τρέχουν ομαλότερα και γρηγορότερα έως 11.4% και 7.7% αντίστοιχα σε κάθε λειτουργικό σύστημα.

Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι η Google παρουσιάζει και το χαρακτηριστικό Throttling στην beta έκδοση του Chrome. Αυτό σημαίνει ότι οι ανοιχτές καρτέλες που δεν χρησιμοποιούνται, θα καταλαμβάνουν λιγότερους πόρους από τον επεξεργαστή, βελτιώνοντας τόσο την ταχύτητα στις υπόλοιπες καρτέλες όσο και την αυτονομία σε περίπτωση που ο χρήστης έχει laptop.

Αν και η Google θα φέρει και τη λειτουργία Ομαδοποίησης Καρτελών που παρουσίασε τον περασμένο Μάιο, αυτή θα έρθει τελικά με αλλαγές για βελτιωμένη εμπειρία. Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα μπορεί πλέον να συμπτύξει ομάδες καρτελών, επιτρέποντας στις ομαδοποιημένες καρτέλες να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, με αποτέλεσμα ο χρήστης να χρησιμοποιεί και να βλέπει ευκολότερα τις καρτέλες που χρησιμοποιεί και εργάζεται περισσότερο.

Και μιλώντας για καρτέλες, ο Chrome θα αρχίσει να υποστηρίζει και λειτουργία Προεπισκόπησης Καρτελών, μία λειτουργία που ομολογουμένως έχουμε δει σε άλλους browser εδώ και μερικά χρόνια. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στον χρήστη να τοποθετεί το δείκτη του ποντικιού πάνω από μία καρτέλα και να δει μια προεπισκόπηση της σελίδας. Μία ιδιαίτερα εύχρηστη λειτουργία όταν υπάρχουν πολλές ανοιχτές καρτέλες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι αφορά η κάθε μία από αυτές.

Για τους χρήστες tablet, η Google βελτιώνει επίσης τις καρτέλες χρησιμοποιώντας ένα υβριδικό περιβάλλον μεταξύ desktop και mobile UI. Οι χρήστες πλέον θα μπορούν να δουν ένα κουμπί δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων που θα τους επιτρέπει να κάνουν προεπισκόπηση όλων των ανοιχτών καρτελών και να κάνουν εναλλαγή μεταξύ τους με μεγαλύτερα και πιο εύχρηστα στην αφή κουμπιά. Αυτή η λειτουργία θα έρθει αρχικά στα Chromebook tablets και σε δεύτερο χρόνο στα Windows.

Όσο αφορά το app για κινητά, η Google προσθέτει μία δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταβούν σε μία καρτέλα που έχουν ήδη ανοίξει καθώς πληκτρολογούν τον τίτλο της στη γραμμή διευθύνσεων. Αυτή η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη σε desktop υπολογιστές, αλλά ενδέχεται να είναι πιο χρήσιμη για τα smartphones, όπου οι χρήστες δεν μπορούν να δουν όλες τις καρτέλες με μια ματιά.

Μία άλλη βελτίωση έχει να κάνει με τα PDF. Ο Chrome θα επιτρέπει στους χρήστες πλέον να γράφουν μέσα σε ένα PDF και να το αποθηκεύουν, ώστε να το στείλουν συμπληρωμένο μέσω e-mail ή άλλο τρόπο. Επίσης, ο Chrome θα έχει λειτουργία κοινοποίησης μίας ιστοσελίδας για εύκολο διαμοιρασμό των URL με άλλους χρήστες ενώ η Google φέρνει και κωδικούς QR, που θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τόσο σε Android ή desktop/laptop υπολογιστές.

Ως συνήθως, η Google κυκλοφορεί με αργό τρόπο τις ενημερώσεις, οπότε ενδέχεται να μην γίνουν άμεσα διαθέσιμες για όλους.

πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα