27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το 5G θα εκσυγχρονίσει ριζικά το παγκόσμιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης

1 min read
5g discussion1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νέες προβλέψεις δείχνουν ότι έως το 2026, η τεχνολογία 5G θα δημιουργήσει έσοδα σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων από την ανάπτυξη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

Το παγκόσμιο ξέσπασμα της νόσου COVID-19 έχει θέσει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο υπό τεράστια πίεση και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε προς τα έξυπνα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Η νόσος COVID-19 κρίθηκε επίσης ως το τέλειο σενάριο εφαρμογής για την ανάπτυξη δικτύων 5G σε νοσοκομεία, ιατρικές πρακτικές και περιβάλλοντα κοινωνικής φροντίδας.

Σύμφωνα με αυτό, η εταιρεία παροχής συμβουλών για την παγκόσμια αγορά τεχνολογίας ABI Research προβλέπει ότι έως το 2026, το 5G θα δημιουργήσει έσοδα 399,8 εκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με συνολικά 4,6 εκατομμύρια συνδέσεις 5G έως το 2026.

“Αυτοί οι αριθμοί υπογραμμίζουν την τεράστια δυναμική που βλέπουμε για υιοθέτηση του 5G στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης”, λέει ο Leo Gergs , ερευνητής αναλυτής για τις αγορές 5G στην ABI Research. “Με την παροχή βελτιωμένης ευρυζωνικής κινητής τηλεφωνίας, εξαιρετικά αξιόπιστης χαμηλής υστέρησης και μαζικής επικοινωνίας, το 5G θα αποτελέσει σημαντικό δομικό στοιχείο για πιο έξυπνα και πιο αποτελεσματικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.”

Έχοντας συνειδητοποιήσει τη σημασία του εκσυγχρονισμού της υποδομής υγειονομικής περίθαλψης, το ξέσπασμα του COVID-19 επιτάχυνε την ανάπτυξη δικτύων 5G σε νοσοκομεία ειδικά στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η Κίνα . Παρέχοντας επαρκές εύρος ζώνης μέσω βελτιωμένων δυνατοτήτων ευρυζωνικής κινητής τηλεφωνίας, η ανάπτυξη ενός δικτύου 5G επέτρεψε την καθιέρωση απομακρυσμένων διαγνωστικών και συμβουλευτικών εγκαταστάσεων σε νοσοκομεία στην Κίνα, προκειμένου να αποτρέψει δυνητικά μολυσμένους ασθενείς με COVID-19, από το βγουν απ’ το σπίτι τους για ιατρική συμβουλή και μια προκαταρκτική διάγνωση. «Με τη δυνατότητα εξ αποστάσεως επικοινωνίας, το 5G συνέβαλε σημαντικά στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης COVID-19 και συνεπώς έσωσε πολλές ζωές στην Κίνα », εξηγεί ο Gergs.

Μακροπρόθεσμα, το 5G θα μεταμορφώσει περαιτέρω τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με τις εξ αποστάσεως διαγνωστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ενεργοποιώντας ισχυρό εύρος ζώνης σε συνδυασμό με υστέρηση κάτω των 10 χιλιοστών του δευτερολέπτου, το 5G θα αποτελέσει το έδαφος εκκίνησης για τεχνολογίες όπως το Augmented Reality (AR) και το Virtual Reality (VR) στο περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, το 5G θα επιτρέψει την ευρεία ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η οποία θα μετατρέψει τις τρέχουσες μη αυτόματες διαδικασίες σε έξυπνες αυτοματοποιημένες ροές εργασίας.

“Παρά τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει το 5G στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ιδίως μέσω της λειτουργίας ιδιωτικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων και οι προμηθευτές υποδομών, πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτά τα έργα ανάπτυξης δεν πραγματοποιούνται από τη μια μέρα στην άλλη”, επισημαίνει ο Gergs. “Αντίθετα, χρειάζεται την ενοποιημένη προσπάθεια των διαχειριστών δικτύων και των προμηθευτών υποδομής για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται σε managed υπηρεσίες και όχι απλώς στη πώληση συνδεσιμότητας.” Η ABI Research προβλέπει ότι έως το 2026, η πλειονότητα των εσόδων 5G θα δημιουργηθεί από ένα συνδυασμό managed υπηρεσιών, ενώ μόνο το 45% των εσόδων θα προέλθει από τη δημιουργία εσόδων από συνδέσεις.

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα