26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Qualcomm ανακοινώνει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης Quick Charge 5

1 min read
qualcomm quick charge 5.0 announced 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ήρθε και η σειρά της Qualcomm να ανακοινώσει την τεχνολογία Quick Charge 5 η οποία υπόσχεται να φορτίσει μία μπαταρία 4.500mAh από 0% έως 50% σε μόλις 5 λεπτά! με ισχύ φόρτισης 100W+.

Ναι, καλά ακούσατε σε μόλις 5 λεπτά για να φορτίσετε την μισή μπαταρία και λιγότερο από 15 λεπτά για να φορτίσετε πλήρως το κινητό.Χμμμ σαν να μου ακούγεται παρόμοιο με τα 125W Super Flash Charge της Oppo .

quick charge 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η ταχύτητα φόρτισης εδώ είναι έως και τέσσερις φορές πιο γρήγορη από τη Quick Charge 4 που υποστηρίζεται από τα περισσότερα τηλέφωνα αυτές τις μέρες. Η τεχνολογία Quick Charge 5 είναι επίσης έως και 70% πιο αποτελεσματική από τον προκάτοχό της και προσφέρει 10 φορές μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με την τεχνολογία Quick Charge πρώτης γενιάς.

Πώς λειτουργεί το Quick Charge 5;

Η κύρια λειτουργία του βασίζεται στην υποστήριξη μπαταριών 2S και ικανότητα φόρτισης 20V . Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δείτε νέα μόδα στα κινητά τους επόμενους μήνες, με δύο μπαταρίες (συνδεδεμένες σε σειρά) επιτρέποντας έτσι διπλάσια ταχύτητα φόρτισης.

Το Quick Charge 5 έχει βελτιστοποιηθεί για να εκμεταλλευτεί τις τεχνολογίες USB-PD και Type-C, προσφέροντας δυνατότητες 100W στο ίδιο αποτύπωμα με ένα αξεσουάρ 45W.

Πότε αναμένεται να βγει στην αγορά το Quick Charge 5;

Αν δεν το ξέρατε ήδη να σας το πούμε ότι οι Snapdragon 865 και 865+ υποστηρίζουν ήδη την τεχνολογία Quick Charge 5 . Όλα τα μελλοντικά premium και υψηλής ποιότητας chipset από την Qualcomm θα ενσωματώνουν επίσης μαζί με αυτήν την τεχνολογία.

Προς το παρόν, η Qualcomm ακόμα δοκιμάζει αυτήν τη λύση φόρτισης και θα πρέπει να περιμένουμε να εμφανιστεί σε εμπορικές συσκευές το τρίτο τρίμηνο του 2020 – δηλαδή κάποια στιγμή αργότερα φέτος.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα