26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Realme X50 Pro 5G review: Ηρθε το νέο Flagship killer κινητό που θα σας συναρπάσει!

2 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το X50 Pro 5G είναι πραγματικά ένα βήμα μπροστά από όλα τα προηγούμενα κινητά της Realme αφού τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το κάνουν μία ναυαρχίδα με κεφαλαίο Ν και ένα VFM (Value For Money) κινητό που δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει ή να φοβηθεί από τα υπόλοιπα της παρέας.

Ας πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικότερα τα επιμέρους στοιχεία του.

x50 tech | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Realme X50 Pro 5G

Δείτε παρακάτω τα τεχνικά του χαρακτηριστικά

ΕπεξεργαστήςQualcomm Snapdragon 865 5G
Μνήμη12GB (LPDDR5)
Αποθήκευση256GB (UFS 3.0)
Οθόνη6.44-inch Super AMOLED (2400x1080p, 20:9), 90Hz refresh rate, HDR10+, DCI-P3, 1000+ nits
Πίσω κάμερες64MP primary (f/1.8), 13MP telephoto (2x optical zoom, up to 20x hybrid, f/2.5), 8MP ultra-wide (119° FoV, f/2.3, with macro mode), 2MP portrait (f/2.4), video up to 4K at 30fps and slow-motion up to 960fps
Μπροστά κάμερες32MP (f/2.5), 8MP ultra-wide (105°, f/2.2)
Μπαταρία4,200mAh with 65W SuperDart fast charging
ΛογισμικόRealme UI (Android 10)
Υποδοχή ακουστικώνΌχι
ΆλλαNSA/SA 5G support, NFC, Dual-frequency GPS, in-display fingerprint scanner, Dual nano-SIM, Dolby Atmos stereo speakers, Hi-Res Sound certified, Bluetooth 5.1, 5G ταχύτητα 3.45 Gbps 10x Faster than 4G
Διαστάσεις159 x 74.2 x 9.3mm
Βάρος207g
ΧρώματαMoss Green and Red Rust
Συσκευασία περιλαμβάνει65W charger, USB-C cable, clear case, pre-applied screen protector
Rust Red 7 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Rust Red 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Rust Red 6 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Rust Red 10 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Rust Red 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Rust Red 4 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σχεδιασμός

Εξαιρετικό φινίρισμα σχεδόν παρόμοιο και με τα περισσότερα τηλέφωνα της Realme αφού η διάταξη των καμερών στο πίσω μέρος είναι σχεδόν ίδια όπως και σε όλα τα τηλέφωνα Realme. Αυτό σημαίνει ότι, από απόσταση, το X50 Pro 5G δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό από το Realme 5 Pro.

Όταν το κρατήσεις καταλαβαίνεις την διαφορά αφού δένει με το χέρι σου χάρη στο πίσω πλαίσιο το οποίο είναι Gorilla Glass 5, που σου αφήνει μία μεταλλική υφή, ειδικά όταν το γυαλί είναι κρύο, επιτρέποντας στα πολλαπλά στρώματα ημιδιαφανής βαφής να αναδείξουν σαν μία μαγεία αυτό το σκουριασμένο κόκκινο χρώμα.

Η συσκευή που κρατήσαμε στα χέρια μας η Rust Red, αυτό το “βιομηχανικό” μοτίβο θα λέγαμε ότι δίνει στη συσκευή την υφή που της αρμόζει. O glass-sandwich σχεδιασμός είναι υπερβολικά ευπρόσδεκτος και δείχνει τον δρόμο ότι τα τηλέφωνα με Gorilla Glass ήρθαν για να παραμείνουν και να κυριαρχήσουν στην αγορά.

Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ωστόσο είναι η ποιότητα κατασκευής του X50 Pro 5G. Το κινητό αυτό είναι αρκετά στοιβαρό και σταθερό και όλα είναι εκεί που πρέπει να βρίσκονται. Το βάρος του 207g, δίνει μία βαρύτητα και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι η συσκευή είναι βαριά και συμπαγής. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι στα χαρακτηριστικά της συσκευής δεν υπάρχει καμία πιστοποίηση IP, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη συσκευή και ιδιαίτερα με τα υγρά.

Μπροστά μέρος

Το Realme X50 Pro έχει μια εντελώς επίπεδη μπροστινή όψη η οποία έχει προστασία Gorilla Glass 5. Η οθόνη είναι OLED διαστάσεων 6,44 “με καμπύλες γωνίες και αυτό που ξεχωρίζει είναι η εγκοπή για τη διπλή κάμερα selfie αλλά και το ηχείο. Το Gorilla Glass 5 είναι υπεύθυνο για την προστασία της οθόνης από ρωγμές και γρατσουνιές, ενώ η Realme έχει τοποθετημένη και μία επιπλέον λεπτή προστατευτική μεμβράνη για περισσότερη προστασία.

Η οθόνη ωστόσο κρύβει περισσότερες λιχουδιές από ότι μπορείτε να φανταστείτε αφού πρώτον υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90Hz, που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανίσει 90fps με την προϋπόθεση ότι η GPU μπορεί να το χειριστεί και πιστέψτε μας μπορεί και δεύτερον μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 60Hz, 90Hz αυτόματη επιλογή ανανέωσης από τις ρυθμίσεις οθόνης.

Η οθόνη υποστηρίζει επίσης HDR10 + και χάρη στην υποστήριξη Widevine L1 DRM, μπορείτε να απολαύσετε άνετα HDR περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης και να δείτε ευχάριστα την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix. Η φωτεινότητα της μπορεί να ρυθμιστεί κοντά στα 525 nits χειροκίνητα, ενώ στην αυτόματη ρύθμιση μπορεί να φτάσει και 635 nits. Πραγματικά εντυπωσιακά νούμερα για μία OLED οθόνη που πιστέψτε μας θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα.

Κάτω από αυτήν τη φωτεινή οθόνη OLED είναι ο γρηγορότερος οπτικός σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι διαθέσιμος αυτήν τη στιγμή – το ίδιο που θα βρείτε στις σειρές OnePlus 7T και Realme X2.

Πίσω μέρος

Στο πίσω μέρος υπάρχει η τετραπλή κάθετη διάταξη καμερών μέσα σε ένα οβαλ πλαίσιο, λιγάκι εξογκωμένο, όχι όμως ενοχλητικό αν και κάνει το κινητό να ταλαντεύεται λιγάκι όταν το ακουμπήσετε πάνω στο τραπέζι. Από πάνω προς τα κάτω λοιπόν θα συναντήσετε την πρώτη κάμερα έναν τηλεφακό στα 12MP, ακολουθούμενο από το πρωτεύον κύριο φακό στα 64MP, στη συνέχεια τον υπερευρυγώνιο φακό στα 8MP και τέλος ο αισθητήρας βάθους στα 2MP.

Στο κάτω μέρος τώρα παρατηρούμε τη θύρα USB-C, την υποδοχή για την κάρτα SIM, και το δεύτερο ηχείο. Τα πλήκτρα έντασης βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του κινητού ένω το πλήκτρο λειτουργίας βρίσκεται στην δεξιά.

Μπαταρία

Το Realme X50 Pro διαθέτει μπαταρία 4.200 mAh. Είναι το πρώτο τηλέφωνο που υποστηρίζει τη νέα φόρτιση SuperWart 65W και ο φορτιστής 65W είναι στη συσκευασία!

Η Realme αναφέρει ότι η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε 35 λεπτά και με σιγουριά σας διαβεβαιώνουμε ότι πραγματικά ισχύει. Από το 0 στο 99% χρειάστηκαν μόλις 35 λεπτά ενώ το κινητό φόρτισε πλήρως περίπου στα 39 λεπτά. Πολύ εντυπωσιακό! Δείτε το και στο βιντεάκι παρακάτω!

Τώρα αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι πόσο διαρκεί η μπαταρία; Κι εδώ πάλι θα λέγαμε ότι τα πήγε πολύ καλά αφού μπορείτε άνετα να σερφάρετε στο διαδίκτυο για περίπου 12 με 13 ώρες ή να δείτε βίντεο για περίπου 16 ώρες. Όσον αφορά τις κλήσεις μπορούμε να πούμε ότι μπορείτε να μιλάτε ασταμάτητα για 20 ώρες άνετα!

Λογισμικό

Το Realme X50 Pro τρέχει Android 10 με το ολοκαίνουργιο Realme UI ένα αρκετά εντυπωσιακό skin. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα εφέ φωτισμού οθόνης για νέες ειδοποιήσεις, αφού δεν διαθέτει LED ειδοποίησης, φυσικά για εξοικονόμηση μπαταρίας. Ο νέος launcher θα λέγαμε ότι μοιάζει λίγο πολύ με αυτό του Android Vanilla απλό και εύκολο στη χρήση, απλό στην περιοχή των ειδοποιήσεων αλλά και στην εναλλαγή των εφαρμογών. Το συρτάρι εφαρμογών είναι επίσης εκεί για την εύκολη αναζήτηση της κάθε εφαρμογής.

Κάμερες

Κι ερχόμαστε τώρα στο κομμάτι των καμερών.

Αποφασίσαμε εδώ να μην πούμε τίποτα αλλά απλώς να σας παραθέσουμε κάποιες φωτογραφίες και να κρίνετε μόνοι σας.

Πολλοί λένε ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό και ότι το συγκεκριμένο κινητό υστερεί στις κάμερες!

Εμείς μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι και ιδίως από τον τηλεφακό στα 12 MP με δυνατότητα 20x Zoom.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις φωτογραφίες

x50 cameras | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
x50 sefies | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Λοιπόν για να ανακεφαλαιώνουμε.

Το Realme X50 Pro είναι απλά κορυφαίο. Είναι το κινητό που ζητάει και ο πιο απαιτητικός χρήστης και για τα λεφτά του πιστέψτε μας είναι ένα Flagship Killer που ήρθε για να μείνει και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τους υπόλοιπους της παρέας.

Δείτε περισσότερα κι εδώ από το επίσημο site της Realme

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα