27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Google Chrome 86 θα μπορούσε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας για ώρες

1 min read
chrome logo i1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google αναζητά τρόπους για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών που χρησιμοποιούν Chrome ιδίως όταν είναι ανοιχτές πολλές καρτέλες στο παρασκήνιο.

Ο γίγαντας αναζήτησης ανακοίνωσε ότι ξεκινώντας από το Chrome 86, θα εγκαινιάσει μια νέα λειτουργία που περιορίζει την αφύπνιση χρονοδιακόπτη JavaScript σε ιστοσελίδες φόντου. Η νέα λειτουργία του Chrome θα γίνεται για αρχή μέσα από τις ρυθμίσεις chrome: // flags.

Η νέα ρύθμιση θα περιορίσει την αφύπνιση χρονοδιακόπτη JavaScript σε ιστοσελίδες που δεν είναι στο προσκήνιο σε ενεργοποίηση ανά λεπτό. Η Apple περιορίζει επίσης την αφύπνιση στο ίδιο χρονικό πλαίσιο για τον Safari.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google θα χρησιμοποιήσει τη νέα δυνατότητα στο Chrome για Windows , Mac , Linux , Android και Chrome OS . Πριν από τη διάθεση της νέας λειτουργίας, η Google έχει κάνει κάποια έρευνα για να δει πώς ο περιορισμός της ενεργοποίησης JavaScript θα μπορούσε να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Η Google διαπίστωσε ότι οι χρήστες στην ουσία δεν έχουν κάποιο όφελος από την υπερβολική χρήση των timers όταν οι ιστοσελίδες είναι ανοιχτές στο παρασκήνιο. Τα timers στην JavaScript χρησιμοποιούνται συνήθως για πράγματα όπως ο έλεγχος αλλαγών θέσης κύλισης, η δημιουργία αρχείων καταγραφής αναφορών, η ανάλυση αλληλεπιδράσεων με διαφημίσεις και άλλα πράγματα. Αυτές οι περιττές εργασίες στο παρασκήνιο συνήθως οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας χωρίς κάποιο όφελος για τον χρήστη.

Ελπίζουμε ότι η ρύθμιση θα εμποδίσει τις ιστοσελίδες που ανανεώνονται συχνά στο παρασκήνιο να το κάνουν και να καταναλώνουν την ενέργεια της μπαταρίας της συσκευής μας.

Πρόσφατα μάθαμε επίσης ότι το Chrome 86 θα διαθέτει υποστήριξη 64-bit  για συσκευές Android.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα