25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google διαγράφει αυτόματα το ιστορικό σας

1 min read
google privacy upgrade new1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μπορεί μέχρι τώρα οι λέξεις Google και απόρρητο να είναι δύο έννοιες που ίσως να μην συμβαδίζουν και τόσο πολύ, ωστόσο τώρα η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαγράφουν αυτόματα το ιστορικό αναζητήσεων, τοποθεσίας, YouTube και πολλά άλλα.

Έτσι εσείς που βιάζεστε να κατηγορήσετε τη Google τώρα, κάνει ένα σημαντικό βήμα σήμερα για να ενισχύσει το απόρρητο σας.

Στο επίσημο blog της, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Sundar Pichai ανακοίνωσε αυτές τις αλλαγές αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η Google χειρίζεται τα δεδομένα σας .

Η μεγαλύτερη αλλαγή όλων είναι ότι η δυνατότητα αυτόματης διαγραφής δεδομένων ενεργοποιείται από προεπιλογή στους νέους χρήστες .

google privacy upgrade new1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Για παράδειγμα αν ενεργοποιήσετε το “Ιστορικό τοποθεσίας” τότε η Google αυτόματα θα ορίσει την επιλογή για αυτόματη διαγραφή μετά από 18 μήνες. Το ίδιο ισχύει και για το ιστορικό αναζητήσεων αλλά και την υπόλοιπη σουίτα εφαρμογών της.

google privacy upgrade | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το ιστορικό του YouTube, από την άλλη πλευρά, θα διατηρείται για 36 μήνες από προεπιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή η Google όπως ισχυρίζεται θέλει να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τις μουσικές σας προτιμήσεις.

“Οι προεπιλεγμένες περίοδοι διατήρησης δεδομένων δεν θα ισχύουν για το Gmail, το Drive και Google Photos, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν με ασφάλεια το προσωπικό σας περιεχόμενο”, λέει ο Pichai.

Πάντως μας εκπλήσσει ιδιαίτερα να βλέπουμε μία τέτοια κίνηση από τη Google, ωστόσο μην ξεχνάτε ότι αυτή η ανακοίνωση έρχεται μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση του iOS 14 το οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία στο απόρρητο των χρηστών της.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα