28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε την επιλογή “Fresh Start” στα Windows 10 Μετά την ενημέρωση του Μαΐου 2020

1 min read
Windows 10 2004 features1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft ως γνωστόν με την τελευταία ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020 τα έκανε λίγο μούσκεμα και ακόμα χειρότερα κατήργησε την επιλογή “Fresh Start” “Καινούργια αρχή” μια κίνηση που ενόχλησε πολλούς χρήστες.

Ουκ ολίγοι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία αυτή και τα Windows τους έβγαζαν την επιλογή “Επαναφορά του υπολογιστή σας”. Ωστόσο, σε αντίθεση με το “Καινούργια αρχή”, η επιλογή “Επαναφορά του υπολογιστή σας” δεν καταργεί λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτων και όλες τις εφαρμογές OEM τρίτων κατασκευαστών .

εικόνα 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, η επιλογή “Fresh Start” δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς από τα Windows 10. Προφανώς, είναι κρυμμένη μόνο από το GUI, αλλά εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη μέσω του παραθύρου PowerShell . Εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό ιστολόγιο, το HTNovo , το Fresh Start μπορεί ακόμα να ενεργοποιηθεί στα Windows 10. Θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν μια καθαρή επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος αφαιρώντας όλες τις εφαρμογές τρίτων διατηρώντας ταυτόχρονα τα δεδομένα χρήστη.

Πώς να ενεργοποιήσετε την “Fresh Start” στα Windows 10 Μετά την ενημέρωση του Μαΐου 2020

  • Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Windows PowerShell (διαχειριστής) από το αναδυόμενο μενού
image 1 body | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
  • Εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις UAC, θα πρέπει να εκχωρήσετε την απαραίτητη άδεια UAC (κάντε κλικ στο “Ναι”) για να αποκτήσετε πρόσβαση στο παράθυρο PowerShell
image 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
  • Τώρα, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή: systemreset -cleanpc και πατήστε “Enter”
image 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
  • Ενώ η διαδικασία υποτίθεται ότι διατηρεί όλα τα δεδομένα σας, η βέλτιστη πρακτική υπαγορεύει ότι κάνετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας πριν κάνετε μια νέα εκκίνηση.

Η Microsoft άρχισε να κυκλοφορεί την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020 στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Φέρνει πολλές νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας διεπαφής χρήστη που βασίζεται σε συνομιλία για την Cortana, ενημερώσεις σε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές και άλλα. Ωστόσο, λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία, η εταιρεία άρχισε να αποκλείει την ενημέρωση σε μεγάλο αριθμό συσκευών αφού ανακάλυψε μια σειρά κρίσιμων προβλημάτων.

Εάν έχετε ήδη ενημερώσει τη νέα έκδοση και όλα λειτουργούν όπως πρέπει τότε είστε από τους τυχερούς. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ακόμη ενημερώσει, είναι καλύτερο να περιμένετε λιγάκι μέχρι να βγάλει ότι είναι να βγάλει η μηχανή και μετά άφοβα πλέον να την αγοράσετε, εεμμμ να κανετε την αναβάθμιση!

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα