16 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Qualcomm Snapdragon 690 ήρθε για να φέρει το 5G στο “λαό”

1 min read
Qualcomm 690 5G1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Με αυτή της την κίνηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας σκέφτεται και πολύ μάλιστα, αφού το νέο SD690 θα φέρει υποστήριξη 5G σε πιο προσιτά smartphone, όπως ανακοίνωσε η Qualcomm.

Το νέο SD690 είναι κατασκευασμένο με αρχιτεκτονική 8 nm και είναι το πρώτο 5G SoC στην πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας 6 σειρών. Υποστηρίζει τις παγκόσμιες ζώνες, SA και NSA, και παγκόσμιες συνδέσεις που επιτρέπουν πολλαπλές SIM παγκοσμίως.

Ωστόσο το 5G δεν είναι το μόνο νέο χαρακτηριστικό στο νέο chipset. Το SD690 θα υποστηρίζει εγγραφή βίντεο Vivid 4K HDR ενώ θα υποστηρίζει και κάμερες με ανάλυση έως 192 MP, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε επαγγελματικές φωτογραφίες που τόσο πολύ επιθυμούσατε.

Ο νέος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 690 φέρνει επίσης την 5η γενιά Qualcomm® AI Engine και τον Qualcomm® Hexagon ™ Tensor Accelerator – και οι δύο είναι οι πρώτοι στη σειρά 6. Σύμφωνα με την Qualcomm, αυτή η τεχνολογία θα αυξήσει την ταχύτητα καθώς και την απόδοση του chipset.

Επιπλέον, ο επεξεργαστής διαθέτει βελτιωμένο Qualcomm Spectra ™ 355L ISP, που υποστηρίζει τεχνολογία Hi res megapixel, γρήγορη αυτόματη εστίαση και μείωση θορύβου, η οποία, με τη σειρά της, θα παράγει ευκρινέστερα, φωτεινότερα βίντεο 4K HDR σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο αποχρώσεις χρώματος.

Snapdragon 690 features 1536x8141 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο νέος επεξεργαστής Snapdragon 690 5G της Qualcomm θα έχει επίσης βελτιωμένα γραφικά και εικόνες, χάρη στην GPU Adreno 619L . Η βελτιωμένη GPU επιτρέπει την απρόσκοπτη απόδοση γραφικών, ενώ η βελτιωμένη οθόνη FHD + στα 120 Hz υποστηρίζει ομαλές, ζωντανές εικόνες.

Η Qualcomm ισχυρίζεται επίσης ότι η CPU Kyro 560 προσφέρει έως και 20% βελτίωση απόδοσης σε σύγκριση με το Snapdragon 675.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα