Το Qualcomm Snapdragon 690 ήρθε για να φέρει το 5G στο “λαό”

Με αυτή της την κίνηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας σκέφτεται και πολύ μάλιστα, αφού το νέο SD690 θα φέρει υποστήριξη 5G σε πιο προσιτά smartphone, όπως ανακοίνωσε η Qualcomm.

Το νέο SD690 είναι κατασκευασμένο με αρχιτεκτονική 8 nm και είναι το πρώτο 5G SoC στην πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας 6 σειρών. Υποστηρίζει τις παγκόσμιες ζώνες, SA και NSA, και παγκόσμιες συνδέσεις που επιτρέπουν πολλαπλές SIM παγκοσμίως.

Ωστόσο το 5G δεν είναι το μόνο νέο χαρακτηριστικό στο νέο chipset. Το SD690 θα υποστηρίζει εγγραφή βίντεο Vivid 4K HDR ενώ θα υποστηρίζει και κάμερες με ανάλυση έως 192 MP, ώστε να μπορείτε να τραβήξετε επαγγελματικές φωτογραφίες που τόσο πολύ επιθυμούσατε.

Ο νέος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 690 φέρνει επίσης την 5η γενιά Qualcomm® AI Engine και τον Qualcomm® Hexagon ™ Tensor Accelerator – και οι δύο είναι οι πρώτοι στη σειρά 6. Σύμφωνα με την Qualcomm, αυτή η τεχνολογία θα αυξήσει την ταχύτητα καθώς και την απόδοση του chipset.

Επιπλέον, ο επεξεργαστής διαθέτει βελτιωμένο Qualcomm Spectra ™ 355L ISP, που υποστηρίζει τεχνολογία Hi res megapixel, γρήγορη αυτόματη εστίαση και μείωση θορύβου, η οποία, με τη σειρά της, θα παράγει ευκρινέστερα, φωτεινότερα βίντεο 4K HDR σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο αποχρώσεις χρώματος.

Ο νέος επεξεργαστής Snapdragon 690 5G της Qualcomm θα έχει επίσης βελτιωμένα γραφικά και εικόνες, χάρη στην GPU Adreno 619L . Η βελτιωμένη GPU επιτρέπει την απρόσκοπτη απόδοση γραφικών, ενώ η βελτιωμένη οθόνη FHD + στα 120 Hz υποστηρίζει ομαλές, ζωντανές εικόνες.

Η Qualcomm ισχυρίζεται επίσης ότι η CPU Kyro 560 προσφέρει έως και 20% βελτίωση απόδοσης σε σύγκριση με το Snapdragon 675.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967