19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

COVID-19: Έρχονται τα δαχτυλίδια Oura για να σας κρατήσουν ασφαλείς

1 min read
εικόνα 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αρχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε σε μία κανονικότητα με όλο αυτό που συμβαίνει με την πανδημία του νέου κοροναϊού. Τι γίνεται όμως με τους χώρους όπου καλώς η κακώς η παρουσία του κόσμου παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός κλίματος.

Φυσικά μιλάμε για γήπεδα είτε ποδοσφαίρου, είτε μπάσκετ είτε οτιδήποτε άλλο όπου αυτές οι ιαχές του κόσμου είναι ο καταλύτης για το υπέρτατο θέαμα.

Στην Αμερική λοιπόν και πιο συγκεκριμένα στο δημοφιλές επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ στο NBA έχουν βρει τη λύση καθώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαχειριστεί τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τον Shams Charania του The Athletic , οι λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν σε ένα ενημερωτικό άρθρο με τίτλο «Life in the Bubble», το οποίο περιέγραφε σχέδια δοκιμών, πρωτόκολλα καραντίνας και πολλά άλλα.

Inside the Orlando bubble, NBA players will have the option of wearing a ring that could help with early detection of coronavirus; track temperature, respiratory and heart rate.

Full details on @TheAthleticNBA: https://t.co/a8IHGfnUHt— Shams Charania (@ShamsCharania) June 16, 2020

Η λύση είναι η προτεινόμενη χρήση του έξυπνου δαχτυλιδιού της Oura. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι είναι σαν ένα fitness tracker και μπορεί να το φοράει οποιοσδήποτε. Συνδυάζει δεδομένα με τους αισθητήρες υπερύθρων LED που έχει και τους τρεις αισθητήρες θερμοκρασίας σώματος, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι αντέχει αφού προορίζεται για χρήση 24/7 και με έως και έξι εβδομάδες δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων είτε στο iOS ή Android τηλέφωνο σας μέσω Bluetooth Low Energy.

Είναι από τιτάνιο και είναι ανθεκτικά στο νερό ενώ ζυγίζουν από τέσσερα έως έξι γραμμάρια (ανάλογα με το μέγεθος) και μπορούν να λειτουργήσουν έως και επτά ημέρες από πλήρη φόρτιση. Εάν τελειώσει η μπαταρία, μπορεί να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης για άλλα επιπλέον 80 λεπτά.

εικόνα 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με το The Athletic, η χρήση των δαχτυλιδιών θα είναι προαιρετική και το προσωπικό της ομάδας δεν θα έχει πρόσβαση εκτός αν εντοπιστεί κάποια ύποπτη ένδειξη που να χρήζει ιατρικού ελέγχου και όπως έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος του ESPN Zach Lowe.

Team staff will *not* have any access to player data from the wearable ring (should any player actually choose to wear it) aside from instances in which the “illness probability score” triggers a further medical review. https://t.co/q7nk1cBzIa— Zach Lowe (@ZachLowe_NBA) June 17, 2020

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα