26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei : Ξεπέρασε τη Samsung και έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Smartphone παγκοσμίως

1 min read
Huawei trade ban1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Huawei για τον μήνα Απρίλιο, βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση, κατακτώντας το 21,4% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς των smartphone.

Ήταν αρχές του 2016, όταν η Huawei ανακοίνωσε τα πλάνα της για να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ξεπερνώντας σε πωλήσεις την Samsung και την Apple.

Huawei overtook Samsung in April | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κατάφερε να ξεπεράσει την Apple για πρώτη φορά το 2018, και η Huawei έθεσε ως νέο στόχο να ξεπεράσει και την Samsung μέχρι το τέλος του 2020.

Αυτές οι φιλοδοξίες της Huawei κινδύνευσαν να πέσουν στο κενό, όταν πριν από έναν χρόνο ακριβώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό της εταιρείας από την εγχώρια αγορά, αλλά και την απαγόρευση στην Huawei να συνεργάζεται με την Google και άλλες μεγάλες εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων.

Ωστόσο, τα νέα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι η Huawei πέτυχε επιτέλους αυτόν τον μακροπρόθεσμο στόχο της.

Παρά το γεγονός ότι η Huawei είναι αντιμέτωπη με μεγάλη μείωση των πωλήσεών της σε ολόκληρη την Ευρώπη από το Lock-Down που έγινε σε πολλές χώρες λόγο της πανδημίας του κορονοϊού,  η Counterpoint Research ισχυρίζεται ότι η εταιρεία για τον μήνα Απρίλιο, βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση, κατακτώντας το 21,4% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς των smartphone.

Η κινεζική εταιρεία κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της κυρίως χάρη στην ισχυρή παρουσία της στην Κίνα.  Ενώ η ζήτηση για νέα smartphones κατέρρευσε στις περισσότερες διεθνείς αγορές, στην Κίνα η αγορά είχε ήδη ανακάμψει μέχρι τον Απρίλιο.

Η Samsung, από την άλλη πλευρά, υπέφερε μαζικά λόγω των αυστηρών Lock-Down τόσο στην Ινδία όσο και στην Ευρώπη. Η εταιρεία της Νότιας Κορέας κατέκτησε μόνο το 19,1% της αγοράς των smartphone για τον Απρίλιο, αντιπροσωπεύοντας πτώση της ζήτησης κατά 29% σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Apple iPhone 11 Pro vs Huawei P40 Pro vs Samsung Galaxy S20 Ultra | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Counterpoint Research επισημαίνει την αισθητά χαμηλότερη ζήτηση που έχει η νέα σειρά του Galaxy S20 5G σε σύγκριση με τις προηγούμενες ναυαρχίδες της Samsung. Αν και δεν ανακοινώθηκαν οι αριθμοί των πωλήσεων που έκανε η σειρά του Galaxy S20 5G, οι προηγούμενες αναφορές έδειξαν ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν πάνω από το 30% σε σχέση με την προηγούμενη ναυαρχίδα της εταιρείας.

Συνολικά η Samsung κατά τον μήνα Απρίλιο διέθεσε συνολικά 69,37 εκατομμύρια smartphone σε όλο τον κόσμο, ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει μια τεράστια πτώση από έτος σε έτος που φτάνει στο 41%.
Δεν υπάρχουν ακόμη κάποιες αναφορές για τις επιδόσεις της Huawei για τον Μάιο, αλλά ίσως η εταιρεία καταφέρει να τερματίσει και ο δεύτερο τρίμηνο του 2020 ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, και αυτό θα σηματοδοτήσει για πρώτη φορά την νίκη της Huawei, που πετυχαίνει τον στόχο που είχε ορίσει πριν από μερικά χρόνια.

Οι πωλήσεις στην Κίνα συνέχισαν να ανακάμπτουν καθ ‘όλη τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά η ζήτηση στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ινδία παραμένει εξαιρετικά χαμηλή. Αυτές οι τρεις περιοχές είναι εξαιρετικά σημαντικές για την Samsung, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να πέσει ακόμη πιο χαμηλά σε πωλήσεις.

Η Samsung είναι πιθανό να επιστρέψει στην πρώτη θέση μόλις οι διεθνείς αγορές εξομαλυνθούν αργότερα φέτος, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν η Huawei μπορεί να καυχηθεί ότι πέτυχε τον μακροπρόθεσμο στόχο της, ακόμα και αν αυτή η επιτυχία της καταλήξει αργότερα να είναι προσωρινή.

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα