25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

PlayStation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας, σχεδίαση, προδιαγραφές και ειδήσεις

1 min read
PlayStation 51 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το PS5 (ή PlayStation 5) είναι η κονσόλα PlayStation επόμενης γενιάς, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης The Future of Gaming της Sony πήραμε επιτέλους μια γεύση στον σχεδιασμό του PS5 αλλά και στα παιχνίδια που περιλαμβάνει η νέα gaming κονσόλα.

Η αποκάλυψη του σχεδιασμού PS5 μας σόκαρε και ιδίως το PS5 Digital Edition – μια απλή, ψηφιακή κονσόλα χωρίς δίσκο που δείχνει ότι οι κατασκευαστές πλέον στρέφονται σε κονσόλες χωρίς φυσικά μέσα. Ενώ η Sony δεν αποκάλυψε την τιμή ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5 , γνωρίζουμε πολλά από αυτά και σας τα έχουμε ήδη πει σε προηγούμενα άρθρα μας.

Δείτε κατ’ αρχήν την κονσόλα πως θα είναι στο παρακάτω βίντεο

Δείτε την χθεσινή εκδήλωση εδώ.

Νωρίτερα φέτος, η Sony αποκάλυψε τον ελεγκτή DualSense PS5. Ο ελεγκτής διαθέτει προσαρμοστική σκανδάλη, απτική ανατροφοδότηση και ένα νέο κουμπί δημιουργίας που έχει σχεδιαστεί για την κοινή χρήση περιεχομένου παιχνιδιού. Όπως και οι ελεγκτές DualShock της εταιρείας, το D-pad και τα κουμπιά θα παραμείνουν στο πάνω μισό του χειριστηρίου, ενώ τα δύο αναλογικά sticks θα βρίσκονται στο κάτω μέρος. Το DualSense θα έχει επίσης μια κεντρική επιφάνεια αφής και μια επανασχεδιασμένη φωτεινή μπάρα που βρίσκεται σε κάθε πλευρά της επιφάνειας αφής.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του το PS5 θα έχει μια CPU βασισμένη στον AMD Zen 2 με 8 πυρήνες στα 3,5GHz, 16 GB μνήμης GDDR6 και μια προσαρμοσμένη RDNA 2 AMD GPU στα 10.28 TFLOP επεξεργαστικής ισχύος τεχνολογία ray tracing , εξαιρετικά γρήγορο SSD, ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray 4K που θα είναι συμβατή με μια τεράστια συλλογή του καταλόγου παιχνιδιών του PS4 ..

Προσδιορισμός
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ8x Zen 2 πυρήνες στα 3,5GHz (μεταβλητή συχνότητα)
GPU10,28 TFLOPs, 36 CU στα 2,23GHz (μεταβλητή συχνότητα)
Αρχιτεκτονική GPUΠροσαρμοσμένο RDNA 2
Μνήμη / διασύνδεση16 GB GDDR6 / 256-bit
Εύρος ζώνης μνήμης448 GB / δευτερόλεπτο
Εσωτερική αποθήκευσηΠροσαρμοσμένο SSD 825 GB
Απόδοση IO5.5GB / s (Raw), τυπικό 8-9GB / s (Συμπιεσμένο)
Επεκτάσιμη αποθήκευσηΥποδοχή SSD NVMe
Εξωτερική αποθήκευσηΥποστήριξη USB HDD
Οπτική μονάδα δίσκου (προαιρετική)Μονάδα Blu-ray 4K UHD
PlayStation 5 accessories1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το PS5 θα υποστηρίξει επίσης μια « συντριπτική πλειοψηφία » από περισσότερους από 4.000 τίτλους PlayStation 4 που υπάρχουν σήμερα. «Περιμένουμε ότι οι συμβατοί τίτλοι με παλαιότερες εκδόσεις θα λειτουργούν με αυξημένη συχνότητα στο PS5, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από υψηλότερους ή πιο σταθερούς ρυθμούς καρέ και ενδεχομένως υψηλότερες αναλύσεις», δήλωσε η Sony τον Μάρτιο . Και η Ubisoft έχει ήδη πει ότι το Assassin’s Creed Valhalla θα είναι έτοιμο για το PlayStation 5 αυτήν την περίοδο των διακοπών.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε για τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του PS5 μέχρι στιγμής

Με την ημερομηνία κυκλοφορίας για το PS5 να πλησιάζει ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζουμε τα πάντα για το PS5.

  • Η τιμή του PS5 , χάρη στις λεπτομέρειες που γνωρίζουμε για τις προδιαγραφές του PS5, μπορεί να εκτιμηθεί, αλλά αυτό το τελικό μέγεθος θα εξαρτηθεί επίσης από το τι άλλο έρχεται με την κονσόλα, τον ανταγωνισμό και την τιμή των εξαρτημάτων εκείνη τη στιγμή. Το 2018 το Digital Foundry έθεσε ένα κομμάτι θεωρίας PS5 που συζήτησε τις τιμές, λέγοντας ότι τα επόμενα gens θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2020 για να διατηρήσουν το κόστος χαμηλό. Το 2013, το PS4 είχε τιμή κυκλοφορίας 399 $ / 349 £ – θα μπορούσε το PS5 να έχει παρόμοια τιμή;
  • Εάν η βιβλιοθήκη PS4 θα ενημερωθεί στη νέα έκδοση PS5 της βιβλιοθήκης παιχνιδιών ή εάν θα παραμείνει η ίδια. Εάν συμβεί αυτή η αλλαγή, δεν γνωρίζουμε επίσης ότι θα πρέπει να πληρώσετε για να μεταφερθούν ή να μετατραπούν τα παιχνίδια σας στο νέο σας PS5.
  • Ο φωνητικός έλεγχος προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί για παιχνίδια, ακόμα κι αν το αξεσουάρ του Remote Remote υποστηρίζει. Ωστόσο, η Wired είπε ότι κατά τη διάρκεια της επαφής τους με τον ελεγκτή DualSense υπήρχε “μια μικρή τρύπα”. Όταν ρωτήθηκε, ο Mark Cerny απάντησε με, “θα πολύμε περισσότερα για αυτό άλλη φορά.” Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος της Sony πρόσθεσε, “υποβάλλουμε διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε τακτική βάση, και όπως πολλές εταιρείες, ορισμένα από αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καταλήγουν στα προϊόντα μας και κάποια όχι.”

Πάντως όπως και να έχει το Playstation 5 είναι μια εκπληκτική κονσόλα που ανυπομονούμε πολύ να κρατήσουμε στα χέρια μας. Ελπίζουμε κι εσείς!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα