Το νέο Jailbreak Tweak μπορεί να ξεκλειδώσει οποιοδήποτε iPhone

Από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007, η Apple επικεντρώθηκε στο απόρρητο της συσκευής ως βασικό στοιχείο από οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα.

Ωστόσο και όπως ήταν επόμενο οι χάκερ ήθελαν να το παρακάμψουν βγάζοντας τα λεγόμενα “jailbreak”, τα οποία τροποποιούν μερικούς από τους περιορισμούς συστήματος που έχει το κινητό. Τώρα όμως, ένα πρόσφατο “jailbreak” που κυκλοφόρησε από μια ομάδα χάκερ επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν οποιοδήποτε iPhone.

Ο τεχνολογικός γίγαντας θέτει μια σειρά περιορισμών στις συσκευές iOS για την προστασία των χρηστών από τυχόν ευπάθειες . Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει τα iPhone να είναι πιο αδύναμα από την άποψη της ασφάλειας . Και με τα “jailbreak” οι συσκευές iOS γίνονται πολύ πιο ευάλωτες από ό, τι θα έπρεπε κανονικά .

Τώρα, το πρόσφατο tweak jailbreak, που δημιουργήθηκε από την ομάδα unc0ver , θέτει σε κίνδυνο όλα τα iPhone με iOS 11 και άνω, καθώς μπορεί να ξεκλειδώσει οποιοδήποτε iPhone, ακόμη και αυτά που λειτουργούν με το πιο πρόσφατο iOS 13.5 . Οι λεπτομέρειες του “jailbreak” παραμένουν άγνωστες από τώρα . Έτσι, δεν γνωρίζουμε ποια ευπάθεια στοχεύουν οι χάκερ για να δημιουργήσουν αυτό το patch.

Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα όπως και κάθε άλλο “jailbreak” tweak δεν είναι το πρώτο αλλά ούτε το τελευταίο που επηρεάζει την ασφάλεια της συσκευής, αφού κάθε φορά που οι προγραμματιστές έρχονται με νέα tweak “jailbreak” που επηρεάζουν όλα τα iPhone, η Apple κυκλοφορεί γρήγορα μια νέα ενημέρωση που διορθώνει την ευπάθεια και απενεργοποιεί το tweak και η ζωή συνεχίζεται.

Έτσι ενδέχεται να υπάρζει σύντομα ένα iOS 13.5.1 που θα διορθώνει αυτήν την ευπάθεια.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947