Έρχονται φθηνά 5G Nokia με SoC της Mediatek

Σύμφωνα με πληροφορίες, η HMD Global αναπτύσσει ένα τηλέφωνο Nokia 5G «χαμηλού κόστους» που τροφοδοτείται από ένα MediaTek SoC.

Το chip πιθανότατα θα έχει το Dimensity 800 ή 820 , σύμφωνα με το NokiaPowerUser . Το ιστολόγιο ισχυρίζεται επίσης ότι η συσκευή είναι απίθανο να είναι το Nokia 7.3 5G, το οποίο προφανώς θα τροφοδοτείται από ένα τσιπ Snapdragon και όχι ένα MediaTek.

Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι το τηλέφωνο Nokia 5G με SoC της MediaTek ενδέχεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η HMD κυκλοφόρησε το πρώτο της Nokia 5G smartphone τον περασμένο Μάρτιο με την ονομασία Nokia 8.3 5G , στην τιμή των 599 €, με τον μεσαίας εμβέλειας (Snapdragon 765G).

Ενώ η φινλανδική εταιρεία έχει καθυστερήσει στο παιχνίδι 5G, «ψάχνει εναγωνίως να μπει στην αρένα του 5G» , διότι αλλιώς θα το χάσει το τρένο, αφού οι Κινέζοι ήδη παίζουν καλή μπάλα σε αυτόν τον τομέα με τον ανταγωνισμό να είναι ήδη μεγάλος.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950