28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Άνθρωπος vs Τεχνητή νοημοσύνη, όταν η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα

1 min read
air force ai enantion anthropou.jpg.6ed81e5f5907d1997776c84349f37acc1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προετοιμάζει αερομαχία ανθρώπου εναντίον AI, η μάχη στους αιθέρες είναι σχεδιασμένη για τον Ιούλιο του 2021.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ερευνά εδώ και αρκετό καιρό τρόπους με τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει στις πολεμικές επιχειρήσεις της. Ήδη έχουμε δει μάλιστα, AI να κερδίζει σε εικονικές αερομαχίες, μερικούς από τους κορυφαίους της Πολεμικής Αεροπορίας. Τώρα, οι ερευνητές εργάζονται επάνω στον σχεδιασμό ενός αυτόνομου αεροσκάφους που θα μπορεί να αναμετρηθεί σε μάχη εναντίον ενός πραγματικού πιλότου, με την επίδειξη να έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2021.

Όπως αναφέρθηκε από το περιοδικό Air Force, το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας (AFRL) αναπτύσσει ένα αυτόνομο μαχητικό αεροσκάφος από το 2018 το οποίο χρησιμοποιώντας τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης, θα μπορεί αρχικά να πιλοτάρει λιγότερο προηγμένα αεροπλάνα, όπως το F-16. Και αφού εκπαιδευτεί θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο και σε νεότερα μοντέλα όπως το F-22 ή το F-35.

Φυσικά, οι λεπτομέρειες του AI αεροσκάφους δεν είναι ξεκάθαρες, αφού πρόκειται για ένα στρατιωτικό project και στο οποίο αρκετά πράγματα δεν είναι ανακοινώσιμα. Σε ένα βίντεο, ωστόσο, ο επικεφαλής του Κοινού Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης του Πενταγώνου, υπολοχαγός Jack Shanahan, είπε ότι το AFRL ωθεί τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης για να εφαρμοστεί σε στρατωτικά projects. Μάλιστα η ομάδα πίσω από το project, είναι πεπεισμένη, ότι η AI θα κερδίσει τον άνθρωπο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Shanahan είπε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να λάβει υπόψη της, τους κινδύνους που θα μπορούσε να είχε μία τέτοια τεχνολογία, παίρνοντας παραδείγματα και από άλλους τομείς που έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης. Πάντως είπε πως ανεξάρτητα αν το project είναι επιτυχημένο ή όχι, θα ενταχθεί σε έναν μακρύ κατάλογο άλλων καινοτομιών που διερευνώνται από την Πολεμική Αεροπορία.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα της παραπάνω λίστας ίσως είναι το drone project με όνομα Skyborg, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός συστήματος υποστήριξης AI που θα βοηθά τους πιλότους κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Σε κάθε περίπτωση, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να προσθέσει μηχανική εκμάθηση και σε άλλους τομείς επιχειρήσεων, από τη συντήρηση έως και τη στρατηγική μάχης.

πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα