20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είστε Vlogger; η Sony σας λύνει τα χέρια

2 min read
iuy6cadhsmekpv7wryoh1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Sony εμπλουτίζει τη σειρά λύσεων για Vlogging με την εισαγωγή της Vlog κάμερα ZV-1 και της FDR-AX43 Compact 4K Handycam®

Vlog Camera ZV-1 εισάγει ένα νέο είδος κάμερας που απευθύνεται ειδικά στις ανάγκες των δημιουργών περιεχομένου βίντεο και η AX43 είναι μια νέα compact 4KHandycam με προηγμένες τεχνολογίες σταθεροποίησης εικόνας

Vlog Camera ZV-1

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τη νέα “pocket-sized” vlog κάμερα ZV-1, μια ελαφριά, συμπαγή, «all-in-one» πρόταση για δημιουργία περιεχομένου. Σχεδιασμένη από τo μηδέν για δημιουργούς περιεχομένου και vloggers, η ZV-1 συνδυάζει, εύκολα στην χρήση χαρακτηριστικά με μοναδικές τεχνολογίες, που την καθιστούν ιδανικό εργαλείο για κάθε δημιουργό ανεξαρτήτως επιπέδου.

dydzrtyhsshinus4nzlo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

«Η νέα ZV-1 της Sony δημιουργήθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σημερινών δημιουργών βίντεο», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. «Αυτή η κάμερα είναι το αποτέλεσμα των απαιτήσεων της ευρύτερης κοινότητάς μας, που δεν συμβιβάζεται με υβριδικά προϊόντα, επομένως έχουμε σχεδιάσει αυτό το νέο μοντέλο για όλους όσοι έχουν προτεραιότητα τη δημιουργία περιεχομένου. Διαθέτει έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό και εισάγει πολλές νέες τεχνολογίες, ρυθμίσεις και λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν περιεχόμενο με τρόπους που ποτέ δεν είχαν καταφέρει στο παρελθόν. Ο στόχος για την ZV-1 είναι να αφήσει το θέμα να ξεχωρίσει σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Κάθε μεμονωμένο χαρακτηριστικό έχει βελτιστοποιηθεί για να ανταποκρίνεται σε κάθε τύπο καθημερινών vlog των δημιουργών.»

ZV-1 διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας 1.0-type stacked Exmor RS® CMOS με τσιπ DRAM και φακό μεγάλου διαφράγματος 24-70mm[i] F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T*, δημιουργώντας όμορφο φόντο «bokeh» (θάμπωμα φόντου) και επιτρέποντας στο θέμα να ξεχωρίζει από το φόντο. Η κάμερα «κλειδώνει» και παρακολουθεί τα θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα, χρησιμοποιώντας το κορυφαίο σύστημα αυτόματης εστίασης της Sony. Η ZV-1 περιλαμβάνει επίσης τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X™ τελευταίας γενιάς με LSI εμπρόσθιο άκρο που προσφέρει υψηλή ανάλυση καθώς και χαμηλό θόρυβο για υψηλής ποιότητας εικόνα. Συνδυάζει, επίσης, αυτή την εξαιρετική τεχνολογία απεικόνισης με υψηλής ποιότητας, ευέλικτες επιλογές ήχου. H ZV-1 είναι η πρώτη compact κάμερα της Sony με οθόνη αφής Vari-angle LCD που ανοίγει στο πλάι, διευκολύνοντας τη σύνθεση των φωτογραφιών σας σε λειτουργία «selfie», ενώ συνδέετε εξωτερικά αξεσουάρ ήχου. Για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη βίντεο, η ZV-1 περιέχει προηγμένες δυνατότητες βίντεο, όπως εγγραφή[ii] ταινιών 4K και ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας.

k8mb2wklslfwzzqk0nly | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Καλύπτοντας τις ανάγκες των σύγχρονων Δημιουργών Περιεχομένου

Γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα σε δύο λειτουργίες του φόντου «bokeh»

Η ZV-1 επιτρέπει εύκολη εναλλαγή μεταξύ δύο επιπέδων θαμπώματος φόντου («bokeh») κατά την εγγραφή. Χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία εναλλαγής «Bokeh», προσαρμόζετε γρήγορα το οπτικό διάφραγμα για περισσότερο ή λιγότερο θόλωση εστίασης φόντου, χωρίς να χάσετε την εστίαση στο θέμα. Τοποθετημένο στην κορυφή της κάμερας, αυτό το κουμπί ρύθμισης «Bokeh» είναι εύκολα προσβάσιμο και καθιστά την αυτόματη λήψη εύκολη.

Εστιάστε στο θέμα που επιθυμείτε

Η ZV-1 διευκολύνει τη λήψη review βίντεο ή αντίστοιχου περιεχομένου. Πέρασαν οι εποχές που χρειαζόταν να τοποθετήσετε το ένα χέρι πίσω από ένα αντικείμενο για να κάνετε την κάμερα να εστιάσει σε αυτό. Πλέον, με την νέα ρύθμιση «Έκθεσης Προϊόντος» («Product Showcase Setting») γίνονται δυνατές οι γρήγορες και ομαλές μεταβάσεις εστίασης μεταξύ του προσώπου του θέματος και του αντικειμένου που βρίσκεται μπροστά από το φακό.

Χτίζοντας πάνω στην τεχνολογία αιχμής που αναπτύχθηκε για τις σειρές φωτογραφικών μηχανών α™ (Alpha™) και RX, αυτή η νέα compact κάμερα περιλαμβάνει προηγμένη αυτόματη εστίαση (AF) που της επιτρέπει να «κλειδώνει» και να παρακολουθεί θέματα με υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα κατά την εγγραφή. Για τη διατήρηση της εστίασης στο συγκεκριμένο θέμα ή σε θέματα που βρίσκονται σε περιβάλλοντα με πολλές αποσπάσεις, οι λειτουργίες «Real-time Eye AF»[iii]και «Real-timeTracking» για βίντεο επιτρέπουν στη ZV-1 να παραμένει κλειδωμένη στο μάτι/ πρόσωπο του θέματος ή να αλλάζει απρόσκοπτα την εστίαση μεταξύ πολλών θεμάτων ενώ ελέγχει την ταχύτητα AFκαι παρακολουθεί την ευαισθησία όταν χρειάζεται.

Βάλτε το πρόσωπό σας σε προτεραιότητα

Οι ακραίες αλλαγές στον φωτισμό, όπως το περπάτημα έξω σε μια ηλιόλουστη ημέρα και η ξαφνική μετακίνηση από ένα φωτεινό σημείο σε σκιά, δεν αποτελούν πρόβλημα για την ZV-1 χάρη στη νέα λειτουργία αυτόματης έκθεσης (ΑΕ) Face Priority. Ανιχνεύει και δίνει προτεραιότητα στο πρόσωπο του θέματος και προσαρμόζει την έκθεση για να διασφαλίσει ότι το πρόσωπο απεικονίζεται σε ιδανική φωτεινότητα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αυτή η τεχνολογία αυτόματης έκθεσης (ΑΕ) καταστέλλει, επίσης, μια απότομη αλλαγή στην έκθεση εάν το θέμα απομακρυνθεί γρήγορα από το πλαίσιο για να εξαλείψει απροσδόκητες «λάμψεις» φωτός κατά την εγγραφή ή εξαιρετικά σκοτεινές λήψεις.

iuy6cadhsmekpv7wryoh | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Φυσικά Χρώματα

Η ZV-1 διαθέτει προηγμένη διαχείριση χρωμάτων που έχει επανασχεδιαστεί για την βελτιστοποίηση της απόδοσης των τόνων του δέρματος. Για να δοθεί έμφαση στο πρόσωπο του θέματος – ειδικά κατά τη λήψη σε λειτουργία selfie – η ZV-1 δημιουργεί μια ομαλή και φυσική όψη επιδερμίδας, διατηρώντας ταυτόχρονα ευδιάκριτες εικόνες του στόματος και των ματιών, τόσο κατά την εγγραφή βίντεο όσο και στις φωτογραφίες.

Εξαιρετικά Καθαρός Ήχος

Το περιεχόμενο υψηλής ποιότητας απαιτεί καθαρή, εξαιρετική ποιότητα ήχου και η ZV-1 είναι καλά εξοπλισμένη για να προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα, με αξιόπιστες και ευέλικτες επιλογές ήχου. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο της ZV-1 διαθέτει το τελευταίο μικρόφωνο «Directional 3-capsule» της Sony, το οποίο έχει σχεδιαστεί για λήψη ήχου προς τα εμπρός, επιτρέποντας σαφή λήψη της φωνής του θέματος, ενώ ελαχιστοποιεί τον θόρυβο του φόντου, ειδικά όταν λειτουργεί σε λειτουργία «selfie». Για επιπλέον ευελιξία, η ZV-1 διαθέτει, επίσης, μια τυπική υποδοχή μικροφώνου 35mm (3,5μμ) και «Multi Interface Shoe™» (MI shoe) που διευκολύνουν τη σύνδεση μεγάλου εύρους εξωτερικών μικροφώνων. Η ZV-1 παρέχεται, επίσης, με αξεσουάρ προστασίας από τους ανέμους που ταιριάζει στο «MI shoe» για ελαχιστοποίηση των παρεμβολών του ανέμου.

Βελτιστοποίηση Σχεδιασμού και Λειτουργικότητας ειδικά για Vlogging

Η ZV-1 σχεδιάστηκε με γνώμονα τους δημιουργούς περιεχομένου και τους vloggers. Αυτή η compact, ελαφριά (περίπου 294γρμ/105,5μμ x 60,0μμ x 43,5μμ) κάμερα είναι το πρώτο τέτοιο προϊόν της Sony με οθόνη LCD Vari-angle πλαϊνού ανοίγματος, που επιτρέπει στους δημιουργούς να απλοποιήσουν το setup τους, χρησιμοποιώντας το «MI shoe» για προαιρετικό εξωτερικό μικρόφωνο, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος βραχίονας στήριξης.

Χρησιμοποιείστε άνετα την ZV-1 με το ένα χέρι, χάρη στην εύχρηστη, βολική λαβή και το μεγάλο κουμπί REC που βρίσκεται στο επάνω μέρος της κάμερας για γρήγορη πρόσβαση στην εγγραφή βίντεο, καθώς και μιας λυχνίας εγγραφής στο μπροστινό της μέρος που υποδεικνύει εάν η κάμερα βρίσκεται σε λειτουργία εγγραφής.

Η ZV-1 περιλαμβάνει, επίσης, σημαντικές βελτιώσεις στη σταθεροποίηση εικόνας, εξασφαλίζοντας σταθερό βίντεο ακόμα και κατά τη χειροκίνητη λήψη, ενώ περπατάτε. Κατά την εγγραφή σε HD (Ενεργή λειτουργία), οι οπτικές και ηλεκτρονικές μέθοδοι σταθεροποίησης συνδυάζονται για να μειώσουν το τρέμουλο έως και 11 φορές[iv] περισσότερο από ότι το τυπικό «Steady Shot™». Κατά τη λήψη βίντεο 4K, χρησιμοποιώντας «Optical Steady Shot» (Ενεργή λειτουργία), υπάρχει βελτίωση στο εφέ σταθεροποίησης έως και 8 φορές[v] περισσότερο από ότι με το τυπικό Steady Shot.  H ZV-1 είναι, επίσης, συμβατή με τη λαβή λήψης (shooting grip) GPVPT2BT με ασύρματο τηλεχειριστήριο, προσφέροντας επιπλέον σταθερότητα και άνεση σε συνδυασμό με την συνδεσιμότητα χωρίς καλώδια.

Κορυφαίες στην κατηγορία AV δυνατότητες

Παρά το μέγεθός της, διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων παραγωγής ταινιών pro-level, όπως:

 • Εγγραφή βίντεο 4K με πλήρη ανάγνωση pixel και χωρίς pixel binning σε υψηλό ρυθμό bit XAVC S ™ codec[vi]
 • Tυπική είσοδος μικροφώνου 3,5μμ, σύμφωνα με τις κλασικές προδιαγραφές της αγοράς
 • Hybrid Log-Gamma (HDR)[vii] / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
 • Διαλειμματική λήψη για εκπληκτικά time-lapse βίντεο[viii]
 • Super Slow-Motion[ix] εγγραφή έως και 1000fps[x]
 • Συμβατότητα με την επιπρόσθετη (add on) λειτουργία «Movie Edit»[xi] από την εφαρμογή για κινητά «Imaging Edge™» για σταθεροποίηση[xii] εικόνας, κατά την επεξεργασία της δυνατότητας διαμόρφωσης των αναλογιών στα Highlights για το IG, κλπ.

Live Streaming μετην ZV-1

Μεταμορφώστε τη ZV-1 σε web κάμερα συνδέοντάς τη σε υπολογιστή μέσω USB, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ZV-1. Αυτό το νέο λογισμικό της Sonyγια ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο του 2020.

Διαθεσιμότητα

Η Vlog κάμερα ZV-1 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2020.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το προϊόν εδώ: https://www.sony.gr/electronics/cyber-shot-fwtografikes-mhxanes-compact/zv-1

FDRAX43

Η Sony σήμερα ανακοίνωσε, επίσης, μια νέα 4K βιντεοκάμερα Handycam® με ενσωματωμένο μηχανισμό σταθερής βάσης (gimbal) και τεχνολογία «Balanced Optical Steady Shot™», για λήψη ομαλών, φυσικών και υψηλής ποιότητας βίντεο. Η νέα FDRAX43 έχει σχεδιαστεί για δημιουργούς περιεχομένου και vloggers, οι οποίοι επιθυμούν να παράγουν υψηλής ποιότητας υλικό που αντέχει στον χρόνο.

tqbemp2urz0846ltieqn | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η FDRAX43 είναι ο ιδανικός συνεργάτης για όσους θέλουν να αποτυπώσουν τις ταξιδιωτικές ή οικογενειακές τους αναμνήσεις, ενώ είναι παράλληλα ένα απίστευτα αποτελεσματικό και ευέλικτο εργαλείο για τους δημιουργούς περιεχομένου, για χρήση στο προσωπικό τους studio και για το σχεδιασμό τους κατά την αξιολόγηση και παρουσίαση προϊόντων.

Η FDRAX43 διαθέτει μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης της Sony, όπως:

 • Balanced Optical Steady Shot, με τον μοναδικό ενσωματωμένο μηχανισμό σταθερής βάσης (gimbal) για ομαλές λήψεις κατά το περπάτημα, το τρέξιμο ή σε πλήρες ζουμ
 • Φακός ZEISS® Vario-Sonnar T* με ευρεία γωνία 26,8μμ[xiii]
 • 20x οπτικό ζουμ και Clear Image Zoom 30x για 4K & 40x για HD[xiv]
 • Αισθητήρας εικόνας[xv] Exmor R™ CMOS 1/2.5 και σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZ X™, που παρέχουν εξαιρετική ποιότητα λήψεων ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
 • Υψηλής ταχύτητας ρυθμός λήψεων (bitrate) (100Mbps για XAVC S™ 4K, 50Mbps για XAVC S HD)[xvi]
 • Γρήγορη, «έξυπνη» λειτουργία AF για ταχύτερη λήψη αντικειμένων με ακρίβεια
 • Δομή μικροφώνου με τρεις μικροφωνικές κάψουλες για βελτιωμένη ποιότητα ήχου[xvii]
 • Περιστρεφόμενη οθόνη για λήψη selfie
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας (Μέχρι 235 λεπτά συνεχομένης εγγραφής με την παρεχόμενη μπαταρία) και τροφοδοσία από μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος
 • Νέα λειτουργία «Highlight Movie Maker» που δημιουργεί ταινίες[xviii] μικρού μήκους σε ανάλυση 4K ή HD ενσωματωμένα, χωρίς να απαιτείται επεξεργασία μετά την παραγωγή. Εύκολη κοινοποίηση ταινιών MP4 στα social media, μέσω smartphone
 • pvbipdznrgmlcow8ys6a | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Διαθεσιμότητα

Η FDRAX43 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Ιούλιο του 2020.

Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από αποκλειστικές ιστορίες, βίντεο και συναρπαστικό νέο περιεχόμενο που απαθανατίστηκε με τις πιο καινούργιες φωτογραφικές μηχανές και άλλα προϊόντα της Sony, στη διεύθυνση που ακολουθεί:https://www.sony.gr/alphauniverse. Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα-κόμβος ενημέρωσης της Sony για τη φωτογραφία υποστηρίζει 22 γλώσσες και περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τους διαγωνισμούς και τον ενημερωμένο κατάλογο των εκδηλώσεων της Sony για κάθε χώρα.

[i]Γωνία προβολής (ισοδύναμο μορφής 35 μμ)

[ii] 4K (QFHD: 3840×2160)

[iii]Η λειτουργία Real-time AF για τα ζώα δεν είναι διαθέσιμη για λήψη ταινιών

[iv]Γωνία σταθεροποίησης εικόνας στο ευρυγώνιο άκρο του εύρους ζουμ, Ενεργή λειτουργία

[v]Γωνία σταθεροποίησης εικόνας στο ευρυγώνιο άκρο του εύρους ζουμ, Ενεργή λειτουργία

[vi]Απαιτείται κάρτα μνήμης SDHC / SDXC Κλάσης 10 ή υψηλότερη για την εγγραφή ταινιών σε μορφή XAVCS. Απαιτείται κάρτα SDHC / SDXC UHS-I (U3) για 100Mbps

[vii]Συνδέστε αυτό το προϊόν σε τηλεόραση Sony συμβατή με HDR (HLG) μέσω καλωδίου USB για προβολή ταινιών HDR (HLG)

[viii]Η δημιουργία time-lapse βίντεο είναι δυνατή σε υπολογιστή

[ix]Δεν υπάρχει διαθέσιμη λειτουργία εγγραφής ήχου. Απαιτείται κάρτα μνήμης SDHC / SDXC Class 10 ή υψηλότερη

[x]Σε λειτουργία PAL. Το μενού επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών NTSC και PAL

[xi]Χρησιμοποιήστε την τελευταία έκδοση

[xii]Απαιτείται η εφαρμογή Imaging Edge Mobile

[xiii]35μμ ισοδύναμο, 16: 9. Όταν το “Steady Shot” έχει οριστεί σε “Standard” ή “Off”.

[xiv] Όταν το “Steady Shot” έχει οριστεί σε “Active” ή “Intelligent Active”.

[xv]Λόγος όγκου πλάτους της εικόνας προς το ύψος της

[xvi] Απαιτείται κάρτα μνήμης SDXC / SDHC Class 10 ή υψηλότερη για εγγραφή XAVC S 4K 60Mpbs και XAVC S HD 50Mbps και κάρτα μνήμης SDHC / SDXC UHS-I U3 ή υψηλότερη για εγγραφή XAVC S 4K 100Mbps

[xvii]Η λειτουργία βίντεο είναι AVCHD για εγγραφή 5.1ch

[xviii]Όταν η διπλή εγγραφή βίντεο είναι ενεργοποιημένη. Η ανάλυση βίντεο είναι 1280 x 720 mp4

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα