28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Maps: Θα επισημαίνει προσβάσιμους χώρους ΑΜΕΑ με εικονίδιο ένα αναπηρικό αμαξίδιο

1 min read
accessible | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Θα μπορείτε επίσης να δείτε εάν ένα μέρος διαθέτει προσβάσιμα καθίσματα και χώρο στάθμευσης.

Η Google εισάγει μια νέα δυνατότητα Accessible Places στους Χάρτες της για να διευκολύνει τους χρήστες ΑΜΕΑ και με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια να βλέπουν εάν μια τοποθεσία που θέλουν να επισκεφθούν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Όταν ενεργοποιήσετε τη νέα αυτή λειτουργία, θα βλέπετε ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίο κάθε φορά που μια επιχείρηση ή ένας δημόσιος χώρος διαθέτη ειδική πρόσβαση.

Θα μπορείτε επίσης να δείτε αν διαθέτει προσβάσιμα καθίσματα, τουαλέτες ή και χώρο στάθμευσης. Επιπλέον, εάν ένας προορισμός δεν διαθέτει είσοδο που να εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες κινητικότητας, οι Χάρτες θα εμφανίζουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη τοποθεσία.  

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ενημερώνοντας στην τελευταία έκδοση των Χαρτών σε Android και iOS και ενεργοποιώντας την επιλογή “Προσβάσιμα μέρη” “Accessible Places” στην ενότητα προσβασιμότητα – Accessibility από το μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής. Η Google σχεδιάζει επίσης να διευκολύνει τους χρήστες των Χαρτών στο iOS να συνεισφέρουν πληροφορίες προσβασιμότητας με μια ενημέρωση που σκοπεύει να ξεκινήσει να κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα. 

Μέρη προσβάσιμα στο Google

Από το  2016 , η Google ωστόσο έχει καταφέρει να κάνει τους Χάρτες πιο χρήσιμους για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η επισήμανση τοποθεσιών που καθιστούν εύκολη την είσοδο και την έξοδο μπορεί να είναι χρήσιμη και για γονείς που έχουν τα μωρά τους σε καροτσάκια.

Η Google αναφέρει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει τη λειτουργικότητα των προσβάσιμων θέσεων στους χρήστες αρχίζοντας σταδιακά από σήμερα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες χώρες.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα