16 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

To Facebook εξαγόρασε το Giphy έναντι 400 εκ. δολλαρίων

1 min read
giphy | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Facebook αγόρασε την υπηρεσία Gif-sharing Giphy και θα αποτέλει πλέον κομμάτι του Instagram.

Το τίμημα ωστόσο το Facebook προτίμησε να μην το αποκαλύψει, δεν ξέρουμε τον λόγο, όμως “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”, τώρα θα μου πείτε ποιος ήλιος να αποκαλύψει τα άδυτα του διαδικτύου, αλλά η Axios ανέφερε ότι η τιμή που πλήρωσε το Facebook για την εξαγορά αυτή της εταιρείας με επτά χρόνια στην αγορά ήταν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400 εκκατομυρίων δολλαρίων.

Ο αντιπρόεδρος του Facebook, Vishal Shah, σε μια ανάρτηση του στο blog ανέφερε

“Ενώνοντας το Instagram και το Giphy, μπορούμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να βρουν τα τέλεια GIF και αυτοκόλλητα στα Stories”.

Η δημοφιλής υπηρεσία Giphy είναι μία Online πλατφόρμα όπου μπορείς μέσα από animated GIFs (αλληλουχία εικόνων) να φτιάξεις ένα κλιπ από κάποιο βίντεο, κάποια έκφραση η χειρονομία ή κάποιο animated meme και να προσθέσεις και ήχο!

Τώρα να λέμε και του στραβού το δίκιο αυτή η εξαγορά ήταν δεδομένη αν σκεφτεί κανείς ότι το Facebook χρησιμοποιεί Giphy APIs εδώ και χρόνια για να ενσωματώσει GIF στις διάφορες υπηρεσίες του και ότι καθημερινά σχέδον ένα 25% της κίνησης του Giphy προερχόταν από το Instagram τότε καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Ωστόσο εσείς δεν χρειάζετε να ανησυχείτε καθόλου, αφού θα εξακολουθείτε να μπορείτε να ανεβάζετε και να φτιάχνετε τα δικά σας GIF αλλα και οι προγραμματιστές και οι συνεργάτες API του Giphy, που φυσικά λατρεύουν και τις λοιπές υπηρεσίες Twitter, Slack, Skype, TikTok, Tinder και Samsung θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη μαζική βιβλιοθήκη GIF, καθώς και στα αυτοκόλλητα και τα emoji του Giphy.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα