29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το “CoronaOven” μπορεί να απολυμάνει τις μάσκες σας και άλλα είδη σε λιγότερο από 10 λεπτά

1 min read
Coronaoven1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι γεγονός ότι η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει άρδην τη ζωή μας, όμως μπορούμε να δούμε και τη θετική πλευρά αφού η ευρηματικότητα κάποιων στην καταπολέμηση του ιού θα λέγαμε ότι πραγματικά δεν έχει όριο.

Όπως ήδη γνωρίζουμε ο ιός εξαπλώνεται και μέσω επαφής και μπορεί να παραμείνει σε σχεδόν κάθε τύπο επιφάνειας για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμάνετε τις επιφάνειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τι θα λέγατε όμως για έναν φούρνο που σκοτώνει τους ιούς;

H Log 9 Materials, μια startup εταιρεία νανοτεχνολογίας από το Μπανγκαλόρ της Ινδίας δημιούργησε το “CoronaOven”, έναν “φούρνο” που μπορεί να απολυμάνει και να σκοτώσει τον θανατηφόρο κοροναϊό και άλλα παθογόνα σε λιγότερο από 10 λεπτά. 

Αυτή η συσκευή μπορεί να διατηρήσει τα πράγματα καθαρά και να τα απολυμάνει μέσα σε 10 λεπτά.

Το “CoronaOven” χρησιμοποιεί υπεριώδης ακτινοβολία UV-C η οποία είναι επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά επίσης και για τους ιούς και τους παθογόνους μικροοργανισμούς, παρομοια τεχνολογία χρησιμοποιείται και στο ” Phonesoap ” για την απολύμανση των smartphone.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το προϊόν έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σκοτώνει όλους τους ιούς της οικογένειας των κοροναϊών και το κάνει αυτό σε λιγότερο από 10 λεπτά , ενώ μπορεί να λειτουργήσει με μια μπαταρία, μπορείτε επίσης να την συνδέσετε σε μια πηγή τροφοδοσίας για να απολυμάνετε και άλλα αντικείμενα όπως είδη παντοπωλείου, μάσκες και να τα ξαναχρησιμοποιήσετε αντί να τα πετάξετε. 

Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το “CoronaOven” για μαζική παραγωγή .

Το “CoronaOven” είναι ήδη εισηγμένο στο GEM ωστόσο η Log 9 Materials σχεδιάζει να φέρει τη συσκευή στην παγκόσμια αγορά στο μέλλον ενώ έχει επικοινωνήσει με αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης με σκοπό την εμπορευματοποίηση του “CoronaOven”.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα