15 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οριστική ανάκληση άδειας και επιβολή διοικητικού προστίμου στην εταιρεία VEOO

1 min read
technode.gr
0
(0)

Loading

Μία μάστιγα που εξακολουθεί να υφίσταται και σήμερα είναι δυστυχώς οι αυθαίρετες χρεώσεις μέσω πενταψήφιων αριθμών.

Ουκ ολίγες φορές την έχουμε πατήσει, οι περισσότεροι τουλάχιστον από εμάς, όταν ξαφνικά είδαμε να μας έρχεται στο κινητό ένα μήνυμα από έναν άγνωστο πενταψήφιο αριθμό για δήθεν συμμετοχή σε διαγωνισμό ή οτιδήποτε άλλο και αμέσως μετά ένα μήνυμα από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Wind, Vodafone, Cosmote ότι το υπόλοιπο μας είναι κάτω του 1 ευρώ και ως εκ θαύματος να μας έχουν χρεωθεί σχεδόν 10 ευρώ! από την κάρτα, για όσους έχουν καρτοκινητό.

Το site μας είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με το πως μπορείτε να κάνετε φραγή αυτών των ενοχλητικών υπηρεσιών, δείτε παρακάτω.

Στην καταπολέμηση ωστόσο του φαινομένου συμβάλλει ενεργά η καθ’ ύλην αρμόδια για τέτοια θέματα η ΕΕΤΤ (ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ) η οποία με σχετική της ανακοίνωση στις 29-04-2020 αναφέρει ότι ανακαλεί την άδεια παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και επιβάλει πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ στην εταιρεία VEOO για παραβάσεις του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ειδικότερα για αυθαίρετες χρεώσεις μέσω πενταψήφιων αριθμών .

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση.

Σε οριστική ανάκληση του δικαιώματος παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών της εταιρείας VEOO και σε επιβολή διοικητικού προστίμου στην εταιρεία ύψους 250.000 ευρώ για παραβάσεις του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προέβη η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ.

Συγκεκριμένα, οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν σε αυθαίρετη εγγραφή και χρέωση καταναλωτών για υπηρεσίες αυξημένης χρέωσης που παρέχει η εταιρεία, ασάφειες και ανακρίβειες σχετικά με τους όρους χρήσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, αδυναμία επικοινωνίας των καταναλωτών με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, μη απάντηση της εταιρείας σε καταγγελίες καταναλωτών, καθώς και σε μη ορθή χρήση και διαχείριση των εκχωρηθέντων στην εταιρεία αριθμών.

Επισημαίνεται ότι, η ΕΕΤΤ είχε προηγουμένως προβεί σε αυτεπάγγελτους ελέγχους, λαμβάνοντας υπόψη επίσης καταγγελίες καταναλωτών σχετικά με αυθαίρετες χρεώσεις για υπηρεσίες αυξημένης χρέωσης μέσω πενταψήφιων αριθμών (19015, 19030, 19078, 54811, 54850, 54855, 54860, 54865, 54866, 54970) και διεξήγαγε ακρόαση για το θέμα.

Η ΕΕΤΤ συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά, παρεμβαίνοντας σε περιπτώσεις αθέμιτων πρακτικών, προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Ελπίζουμε, με αμείωτο ενδιαφέρον να συνεχίσουν οι έλεγχοι και οι προσπάθειες της ΕΕΤΤ σε τέτοια σημαντικά ζητήματα.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα