26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

COVID-19: Φτιάξε μόνος σου τη δική σου μάσκα

1 min read
maska | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Επειδή “τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”, δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε.

Τώρα μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε μία υφασμάτινη μάσκα από ένα ζευγάρι κάλτσες, είτε καινούργιο, είτε χρησιμοποιημένο ( καλύτερα πλυμμένο για να μην ζαλιστείτε και σωριαστείτε με το που την φορέσετε και σας μαζεύουν σαν ύποπτο κρούσμα κοροναϊού).

Πάντως οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι η υφασμάτινη μάσκα είναι μόνο για αξεσουάρ και ο βαθμός προστασίας που παρέχει είναι ελάχιστος και ειδικότερα όπως αναφέρει το newsbeast.gr και εξηγεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ λέγοντας:

πως η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, ωστόσο δεν πρέπει να μας παρασύρει το ότι φοράμε μάσκα και να μην τηρούμε τα υπόλοιπα μέτρα.

Εφόσον πρόκειται για μάσκες μίας χρήσεως πρέπει κάθε φορά που θα μπαίνουμε σε χώρο συνωστισμού να φοράμε διαφορετική, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση υφασμάτινων μασκών, τις οποίες θα πλένουμε και θα ξαναφοράμε είναι ένας καλός μηχανισμός για να αποφύγουμε το πρόστιμο αλλά και για να κολλήσουμε οτιδήποτε. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι μειώνει κάποια μόλυνση η υφασμάτινη μάσκα, τόνισε, υπάρχει μόνο η κοινή λογική πως αν είναι στεγνή συγκρατεί κάποια σωματίδια.

Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού χωρίς καμία τεκμηρίωση, ότι αντί να μη φορέσω τίποτα ας βάλω μια υφασμάτινη μάσκα, κάτι θα συγκρατήσει, συνέχισε.

Ωστόσο μπορείτε να κάνετε μία προσπάθεια, έστω για να μην σας επιβληθεί το πρόστιμο των 150 Ευρώ το οποίο θα ισχύει από Δευτέρα 04-05-2020 για όποιονδήποτε εισέρχεται σε κλειστό χώρο με συνωστισμό χωρίς να φοράει μάσκα.

https://www.facebook.com/100000952678687/videos/3770241233017595/

Δείτε και παρακάτω το βίντεο από τον ΕΟΔΥ για τη σωστή χρήση μίας μάσκας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα