Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

COVIDsafe εφαρμογή παρακολούθησης COVID-19 από την Αυστραλία

1 min read
covidsafe | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Αυστραλία κυκλοφορεί την εφαρμογή παρακολούθησης COVID-19 με την ονομασία COVIDsafe με πολλά όμως προβλήματα απορρήτου, το πρόγραμμα είναι προαιρετικό.

Οι εφαρμογές παρακολούθησης επαφών COVID-19 είναι πλέον γεγονός και από ότι φαίνεται το ιδιωτικό απόρρητο πάει περίπατο.

COVID-19: Η Ρωσία παρακολουθεί μολυσματικούς ασθενείς μέσω κινητών

Η Αυστραλία κυκλοφόρησε την εφαρμογή ανίχνευσης, COVIDSafe, παρά τις επικρίσεις για τα προσωπικά δεδομένα. Το λογισμικό βασίζεται στο TraceTogether της Σιγκαπούρης και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό Bluetooth και αποθηκευμένων δεδομένων επαφής τόσο στην εφαρμογή όσο και στους διακομιστές, για να ενημερώσει τους χρήστες εάν έχουν έρθει σε στενή επαφή με άτομα που νοσσούν από τον κοροναϊό.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι η εφαρμογή της δεν συλλέγει τοποθεσίες και κοινοποιεί δεδομένα μόνο σε υπαλλήλους υγείας και πάντα μετά από τη συγκατάθεση του ασθενούς, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες.

Κοροναϊός και η τεχνολογική κερκόπορτα” που ανοίγει

Η αποθήκευση δεδομένων επαφών (συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, αριθμών τηλεφώνου και ταχυδρομικών κωδικών) πέρα ​​από τη συσκευή του ίδιου του χρήστη σαφώς και εγείρει ερωτηματικά ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αφού και παρόλο τις διαβεβαιώσεις πολλοί διακομιστές όπου αποθηκεύονται τέτοιες ευαίσθητες πληροφοριες γίνονται στόχοι κακόβουλων επιθέσεων.

Πάντως τον Μάιο η κυβέρνηση της Αυστραλίας δήλωσε ότι θα ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδια για την προστασία της ιδιωτικότητας εν μέσω πανδημίας και δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσει όλο αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα.

Η Γερμανία, εν τω μεταξύ, προσεγγίζει τελείως διαφορετικά το θέμα και ετοιμάζει εφαρμογή που μοιάζει περισσότερο με το σύστημα ιχνηλάτησης επαφών που ετοιμάζουν η Apple και η Google

Οι εφαρμογές ανίχνευσης επαφών όπως το COVIDSafe θα μπορούσαν να αποδειχθούν ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό του lockdown, καθιστώντας ευκολότερη την παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού καθώς αντί να κλειστεί όλος ο κόσμος μέσα σε καραντίνα, οι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να περιορίσουν την καραντίνα σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και άτομα.

Πάντως για να λειτουργήσει το COVIDsafe απαιτείται πρώτον να συμμετέχει τουλάχιστον το 40 τοις εκατό του πληθυσμού, αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και δεύτερον να εφαρμογστούν οι διαβεβαιώσεις απορρήτου πραγματάκι δύσκολο, για την επίτευξη αυτού του στόχου.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα