26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

COVID-19: Η Ρωσία παρακολουθεί μολυσματικούς ασθενείς μέσω κινητών

1 min read
s4.reutersmedia | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισουστίν έδωσε στις αρχές διορία πέντε ημέρες για να αναπτύξουν ένα σύστημα παρακολούθησης ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με νοσούντες από κοροναϊό χρησιμοποιώντας δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας των smartphone τους.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, τα κινητά θα αποστέλλουν πληροφορίες οι οποίες θα διαβιβάζονται σε ειδικά περιφερειακά κέντρα ελέγχου που έχουν συσταθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι το μέτρο είναι καθόλα νόμιμο και μέρος των μέτρων που λαμβάνει η Ρωσία αφού όπως έχουμε πει στο βωμό της υγείας θυσιάζονται όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικότητα κ.λ.π. και προκειμένου για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

Κοροναϊός και η  τεχνολογική κερκόπορτα” που ανοίγει

Το μέτρο θα εντοπίζει « όσους πολίτες έρχονται σε επαφή με μολυσματικούς ασθενείς από κοροναϊό με βάση πληροφορίες από φορείς κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τη γεωγραφική τοποθεσία ενός κινητού τηλεφώνου ενός συγκεκριμένου ατόμου».

Η Ρωσία, η οποία έχει απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο αλλοδαπών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, έχει 438 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν είπε στους κατοίκους της πρωτεύουσας άνω των 65 ετών και σε άτομα με χρόνιες ασθένειες να παραμείνουν στο σπίτι τους.

«Πιστεύω ότι γενικά, έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», είπε ο Mishustin. “Όμως, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πιο σοβαρές προκλήσεις…”

[Via]

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα