19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η China Mobile και η Huawei εγκατέστησαν κεραίες 5G στο υψηλότερο βουνό στον κόσμο

1 min read
Huwaei1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το 5G κατέκτησε την κορυφή του υψηλότερου βουνού του κόσμου, το Έβερεστ.

Με μία επιτυχημένη συνεργασία της Huawei με τον Κινεζικό πάροχο τηλεπικοινωνιών China Mobile επιτεύχθη  ένα ιστορικό σημείο στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών.

Το όρος Έβερεστ, το υψηλότερο σημείο στον πλανήτη και η πιο απαιτητική κορυφή για ορειβάτες σε όλο τον κόσμο απέκτησε κάλυψη δικτύου 5G

Η συμφωνία που υπεγράφη από την Huawei και τη China Mobile στοχεύει στην ανάπτυξη κάλυψης 5G σε όλη την αλυσίδα των βουνών των Ιμαλαΐων. Κατά τη διάρκεια της 19ης Απριλίου, ομάδες από τις δύο εταιρείες εγκατέστησαν διάφορες κεραίες τηλεπικοινωνιών για να προσφέρουν κάλυψη σε δύο camps όρος Everest, που βρίσκονται στα 5.300 και 5.800 μέτρα, σύμφωνα με τη Global Times .

| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η μεταφορά 8 τόνων υλικού ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι

930516774e69f9ly1ge16jmdqhkj21400u0u11jpg | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

 Συνολικά, αυτή η περιπέτεια απαιτούσε την τοποθέτηση πέντε κεραιών 5G NSA και SA έως 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο σε διαφορετικά σημεία της περιοχής. Το επόμενο βήμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η εγκατάσταση μιας νέας κεραίας τοποθετημένης στα 6.500 μέτρα στις 25 Απριλίου.

Για την εκτέλεση αυτής της εργασίας, 150 άτομα εργάστηκαν για την εγκατάσταση 8 τόνων υλικού. Αυτή ήταν μια δύσκολη δουλειά λόγω των δύσκολων γεωγραφικών συνθηκών, ωστόσο, η Huawei είναι γνωστή για την ικανότητά της να αναπτύσσει συνδεσιμότητα δεδομένων σε δύσκολες καταστάσεις.

044404 930514 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Θυμηθείτε ότι το Έβερεστ, του οποίου η κορυφή φτάνει τα 8.848 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει ήδη κάλυψη δικτύου 4G από το 2013. Έτσι, οι ορειβάτες μπορούν να πραγματοποιούν μεταδόσεις βίντεο HD από τα camps.

Ο Xiang Ligang, βετεράνος αναλυτής της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών στο Πεκίνο, δήλωσε στους Global Times.

«Το αποκαλούμε« αδύνατη αποστολή », επειδή οι προκλήσεις είναι τρομερές. Όπως Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα σταθερό δίκτυο 5G; Πώς μπορούμε να εγγυηθούμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για σταθμούς 5G σε ακραίες καιρικές συνθήκες; Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα καλώδια δεν θα κολλάνε στους -20 C; “

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα