Η Huawei είναι και πάλι στο προσκήνιο καθώς όπως αποδείχθηκε οι επίμαχες εικόνες που ήταν “τραβηγμένες με smartphone Huawei” τελικά είχαν τραβηχτεί με μία Nikon D850 DSLR 3.000 $ (h / t South China Morning Post ).

Η εταιρεία προώθησε πρόσφατα έναν διαγωνισμό φωτογραφίας στην κινεζική πλατφόρμα microblogging Weibo, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με μια σειρά από εκπληκτικές φωτογραφίες ισχυριζόμενη ότι αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τηλέφωνα Huawei. Ωστόσο δεν υπόλογισε τον χρήστη του Weibo Jamie-hua .

Ο Jamie-hua μόλις είδε την επίχαμη φώτο αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και μετά από λίγο ψάξιμο ανακάλυψε ότι η εν λόγω φωτογραφία είχε τραβηχτεί και ανέβει στην πλατφόρμα φωτογραφίας 500px .

Η πηγή της εικόνας δηλώνει ξεκάθαρα ότι έχει τραβηχτεί χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή Nikon και τα δεδομένα EXIF ​​της αποδεικνύουν επίσης το ίδιο. Μπορείτε να δείτε την επίχαμη εικόνα παρακάτω.

Ψεύτικη φωτογραφία DSLR Huawei

Από την πλευρά της, η Huawei ζήτησε συγγνώμη για το λάθος της και όπως ισχυρίστηκε ένας συντάκτης “σημείωσε λανθασμένα” τις φωτογραφίες στο βίντεο προώθησης ως “τραβηγμένες από τηλέφωνα Huawei” και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον χρήστη Weibo για την επισήμανση του.

Ωωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η Huawei κάνει κάτι τέτοιο καθώς παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί συνέβη τουλάχιστον τρεις φορές στο παρελθόν. Την τελευταία φορά , η εταιρεία δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στο Weibo, υποδηλώνοντας ότι τραβήχτηκαν από τη σειρά P30 .

Πάντως όπως και να έχει η κατάσταση τέτοιες κινήσεις είναι τελείως αψυχολόγητες και πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Huawei επιμένει να κάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά καθώς οι κάμερες των κινητών της είναι από τις καλύτερες και πραγματικά δεν χρειάζονται ψεύτικες φωτογραφίες για να το αποδείξουν.

[Via]