25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Zoom: Μπορεί να είστε διάσημοι και να μην το ξέρετε :)

1 min read
saupload zoom videoconference featured1 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Από τότε που άρχισε η πανδημία του κοροναϊού, το Zoom ζει ένδοξες ημέρες καθώς παρατηρείται ολοένα και μια αυξανόμενη εισροή χρηστών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατφόρμα για να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους τους ή να την χρησιμοποιούν ως εργαλείο τηλεδιάσκεψης ενώ δουλεύουν από το σπίτι.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μας προβλημάτισε και αρκετά αφού αρκετές  αδυναμίες του απολύφτηκαν στο παρελθόν αλλά  η νέα του ευπάθεια που αποκαλύπτεται σήμερα από το ειδησεογραφικό site The Washigton Post αλλά και από το Mashable ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Στην ουσία δεν είναι ακριβώς ευπάθεια, αλλά ίσως ένα “σχεδιαστικό σφάλμα” της εφαρμογής αφού παρατηρήθηκε ότι χιλιάδες ιδιωτικές βιντεοκλήσεις και συνομιλίες Zoom είναι διαθέσιμες για οποιονδήποτε και μπορεί να τις  παρακολουθήσει on-line ακόμα και στο YouTube, στο Google και στο Vimeo.

Ο Πάτρικ Τζάκσον από το The Washington Post ανέφερε ότι θα έπρεπε να υπάρχει έστω μία προειδοποίηση  από το Zoom γιατί έχουν παρατηρηθεί σχεδόν  15000 ιδιωτικές συνομιλίες να βρίσκονται online ωστόσο  εκπρόσωπος του Zoom έστειλε μια δήλωση στο Mashable, διευκρινίζοντας ότι οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη μεταφόρτωση των βιντεοκλήσεων τους στο Διαδίκτυο και είπε χαρακτηριστικά:

Zoom notifies participants when a host chooses to record a meeting, and provides a safe and secure way for hosts to store recordings. Zoom meetings are only recorded at the host’s choice either locally on the host’s machine or in the Zoom cloud. Should hosts later choose to upload their meeting recordings anywhere else, we urge them to use extreme caution and be transparent with meeting participants, giving careful consideration to whether the meeting contains sensitive information and to participants’ reasonable expectations.

– Zoom

Φαίνεται να παίρνει χαμπάρι όμως και ο κόσμος τι γίνεται γι αυτό και πρόσφατα, το Zoom ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα διακόψει τις ενημερώσεις και θα επικεντρωθεί κυρίως στα ζητήματα ασφαλείας που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό.

Άντε να δούμε

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα