28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Facebook μειώνει το μέγεθος του iOS Messenger κατά 75%

1 min read
p 1 fb project lightspeed how facebook shrunk messenger down by 751 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Όλοι γνωρίζουμε τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Facebook το Messenger.


Υπάρχει όμως ένα θεματάκι, ή μάλλον υπήρχε καθώς το Messenger και κυρίως για τους χρήστες iPhone, καθώς η βάση των χρηστών και οι φιλοδοξίες μεγάλωναν, μεγάλωνε και το μέγεθος του και από εκεί που το 2012 ήταν μία εφαρμογή με μόλις 8.5MB σήμερα ήθελε παρακαλώ από 130MB αποθηκευτικού χώρου στα iPhones των χρηστών.

Αν το σκεφτεί κανείς αυτό είναι περίπου το διπλάσιο από το μέγεθος του WhatsApp, μια άλλη εφαρμογή μηνυμάτων Facebook που προσφέρει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά, έτσι λοιπόν οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να ξαναγράψουν από την αρχή όλο τον κώδικά της δημοφιλούς εφαρμογής.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό καθώς ο κώδικας του μειώθηκε από τις 1,7 εκατομμύρια γραμμές σε μόλις 360,000, δηλαδή υπέστη μείωση κατά 84%, έτσι λοιπόν ο χώρος που πλέον καταλαμβάνει η iOS εφαργμογή σε ένα iPhone είναι μόλις 30MB, λιγότερο από το ένα τέταρτο του μέγιστου μεγέθους του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα έκδοση φορτώνει δύο φορές πιο γρήγορα ενώ και οι ενημερώσεις ρολάρουν πιο ομαλά και είναι πιο συμπαγείς.

Σε σχετική του δήλωση ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης της εφαρμογής αναφέρει

“Σίγουρα έχουμε μάθει πολλά και σίγουρα το να κρατάς μία εφαρμογή πάντα επίκαιρη και ενημερωμένη αλλά και αποδοτική και ευέλικτη με τις ανάγκες της εποχής απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, όμως το νέο Messenger είναι ένα στοίχημα που κερδίσαμε και η ομάδα μας θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτό”.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα