29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Covid-19 : Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας – Άδεια μέσω SMS για τις μετακινήσεις UPD 22-03-2020 19:56

1 min read
GettyImages covid1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σε μια απόφαση που έδειχνε προδιαγεγραμμένη τις τελευταίες ημέρες οδηγείται η κυβέρνηση λόγω του κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη – εντός της ημέρας κατά πάσα πιθανότητα – θα ανακοινωθεί η ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς δεν εισακούστηκαν ποτέ οι παραινέσεις των αρμοδίων φορέων για να παραμείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την απαγόρευση μετακινήσεων θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του σήμερα στις 18:00.

techlog.gr – Dr. Button Δωρεάν εφαρμογή τηλεϊατρικής στη μάχη κατά του COVID-19

Το lockdown, εκτός από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, περιλαμβάνει τη λειτουργία τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας, αλλά και γραπτά μηνύματα που θα στέλνουν οι πολίτες σε συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό και θα ενημερώνουν για το πού πηγαίνουν.

Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους αρμόδιους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα είναι συνεχείς, ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο OPEN TV, ξεκαθάρισε πριν λίγες ώρες πως η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών.

smartphones | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μετά την αποστολή SMS σε πενταψήφιο αριθμό (13033),  (Το SMS είναι ΔΩΡΕΑΝ) στο οποίο θα αναφέρει ο κάθε πολίτης τον κωδικό του σημείου στο οποίο επιθυμεί να μεταβεί το όνομά του και τη διεύθυνσή του.

Κωδικοί μετάβασης

  1. Μετάβαση Φαρμακείο επίσκεψη στο γιατρό
  2. Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών.
  3. Μετάβαση σε Τράπεζα
  4. Παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
  5. Τελετή υπό όρους
  6. Σωματική άσκηση ή συνοδεία κατοικίδιου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και ειδικό έντυπο δήλωσης μετακίνησης για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Ο κάθε ένας θα πρέπει να έχει αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης.

Θα υπάρχει η Βεβαίωση τύπου Α: Για εργαζόμενους και παρέχεται από τον εργοδότη ή από τον ίδιο (αν είναι αυτοαπασχολούμενος) με ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και εργασίας και ωράριο.

Θα υπάρχει η Βεβαίωση τύπου Β : για μετακινήσεις προς σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα και για κάθε άλλη που προβλέπεται και θα αναφέρει ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και συγκεκριμένο μέρος μετάβασης.

Ο νέος ιστότοπος http://forma.gov.gr θα περιλαμβάνει αναλυτικά οδηγίες τις παραπάνω δύο βεβαιώσεις και θα είναι διαθέσιμα από σήμερα το βράδυ.

Προς το παρόν βέβαια ο παραπάνω ιστότοπος είναι πεσμένος

Screenshot 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα