23 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ασφαλείς εφαρμογές επικοινωνίας για να μη σας παρακολουθούν τα αδιάκριτα μάτια

1 min read
Security Network1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Internet technology network and cyber security concept .with lock icon on secure data network technology, cyber attack protection for worldwide connections.

0
(0)

Loading

Ασφαλείς εφαρμογές επικοινωνίας:Όπως σας αναφέραμε σε άρθρο μας, η ΕΥΠ αλλά και η ΕΛ.ΑΣ στοχεύουν να αποκτήσουν πανάκριβο σύστημα που έχει στόχο να αρχίσει να παρακολουθεί άμεσα το Viber, το WhatsΑpp και άλλες δεκάδες εφαρμογές επικοινωνιών μέσω Internet.

Στα τέλη Οκτωβρίου πέρυσι κλιμάκιο στελεχών της ΕΥΠ μετέβη στην Αγγλία όπου φαίνεται να παρακολούθησε επίδειξη ενός τέτοιου συστήματος, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Για αυτόν τον λόγο, θα θέλαμε να σας προτείνουμε τις δύο -για την δεδομένη στιγμή- καλύτερες και πιο ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων.

End-to-end Encryption

Τα δύο messaging apps χρησιμοποιούν End-to-end Encryption. Τι σημαίνει αυτό; Τα δεδομένα αποθηκεύονται στα endpoints (δηλ. από χρήστες και όχι από διακομιστές) και οι εταιρείες δεν διατηρούν τα δεδομένα ούτε μπορούν να τα αποκρυπτογραφήσουν με master key.

ασφαλείς εφαρμογές

Silent Phone

Το Silent Phone παρέχει encrypted voice, video και messaging. Οι κλήσεις και τα μηνύματα μεταξύ των μελών του Silent Phone είναι End-to-end Encrypted και προστατεύουν την επιχείρησή σας τόσο από εγκληματίες όσο και από ανταγωνιστές.

Χαρακτηριστικά:

  1. True Privacy. Eπιχειρήσεις και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο την εμπιστεύονται.
  2. Απλή “zero–touch” ανάπτυξη στον οργανισμό σας.
  3. Ασφαλές conference calling με σαφήνεια κλήσεων HD.
  4. Η λειτουργία Burn προστατεύει την ανταλλαγή μηνυμάτων με αυτόματη αυτοκαταστροφή.
  5. Τα φωνητικά μηνύματα προσφέρουν μια σύγχρονη αντικατάσταση των μη ασφαλών ηχητικών μηνυμάτων άλλων messaging apps.
  6. Ασφαλής αποστολή αρχείων pdf, docx, mov, mp4, png και jpg.
  7. Το Silent Phone επιτρέπει την επικοινωνία με χρήστες που δεν είναι μέλη της εφαρμογής.
ΕΥΠ

Signal

Το Signal (Open Whisper System) καθιστά εύκολη την προστασία της ιδιωτικότητας σας. Με τη χρήση του Signal μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα, αποφεύγοντας τις χρεώσεις SMS, να δημιουργείτε ομάδες ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε σε πραγματικό χρόνο με όλους τους φίλους σας ταυτόχρονα και να μοιράζεστε όλα τα media με πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ο server δεν έχει ποτέ πρόσβαση σε καμία από τις επικοινωνίες σας και ποτέ δεν αποθηκεύει κανένα από τα δεδομένα σας.

Χαρακτηριστικά:

  1. Το Signal χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου και το address book σας. Δεν υπάρχουν ξεχωριστές συνδέσεις, ονόματα χρηστών, κωδικοί πρόσβασης ή PIN.
  2. Ομαδική συζήτηση – Το Signal σας επιτρέπει να δημιουργείτε κρυπτογραφημένες ομάδες, ώστε να μπορείτε να πραγματοποιείτε ιδιωτικές συνομιλίες με όλους τους φίλους σας ταυτόχρονα. Δεν είναι όλα τα μηνύματα κρυπτογραφημένα, αλλά ο Signal server δεν έχει ποτέ πρόσβαση σε κανένα metadata της ομάδας όπως η λίστα μελών, ο τίτλος ομάδας ή το εικονίδιο ομάδας.

Πηγή: secnews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα