27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι είναι τα Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης

1 min read
LMS image1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης είναι μια εφαρμογή λογισμικού που χρησιμοποιείται για την τεκμηρίωση, την παρακολούθηση, την αναφορά, τη διαχείριση, τον αυτοματισμό και την παράδοση εκπαιδευτικών μαθημάτων, τη μάθηση και την ανάπτυξη προγραμμάτων ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Με απλά λόγια, αυτή η εφαρμογή λογισμικού σάς επιτρέπει να δημιουργείτε, να παραδίδετε προγράμματα και εκπαιδευτικά μαθήματα.

ELEANING INFOGRAPHIC 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτά τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν κενά εκπαίδευσης και μάθησης χρησιμοποιώντας αναφορές και αναλυτικά δεδομένα. Αυτά τα συστήματα επικεντρώνονται στην παροχή διαδικτυακής μάθησης, αλλά υποστηρίζουν μια σειρά χρήσεων.

Τις περισσότερες φορές, ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης λειτουργεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πίσω από μια ασφαλή διαδικασία σύνδεσης. Αυτή η δυνατότητα προσφέρει στους φοιτητές και τον εκπαιδευτή εύκολη πρόσβαση σε μαθήματα on line.

Λειτουργίες των Συστημάτων Διαχείρισης Μάθησης

Ο ρόλος ενός συστήματος διαχείρισης μάθησης εξαρτάται από τους στόχους του οργανισμού. Εξαρτάται επίσης από τη διαδικτυακή στρατηγική κατάρτισης και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης βοηθά στην ανάπτυξη και παρακολούθηση διαδικτυακών πρωτοβουλιών εκπαίδευσης και συνοδεύεται από ενσωματωμένα εργαλεία συγγραφής eLearning. Αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να αναπτύξετε διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό χωρίς επιπλέον λογισμικό τρίτων.

Οι οργανισμοί χρησιμοποιούν τα Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης αντί της παραδοσιακής εκπαίδευσης για να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους. Αυτό συμβαίνει επειδή δεσμεύει τους μαθητές να παράγουν, να διανέμουν και να παρακολουθούν την εκπαίδευση των εργαζομένων.

Ποιος χρησιμοποιεί ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης;

Ίσως αναρωτιέστε για ποιον είναι το Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης. Λοιπόν, η απλή απάντηση σε αυτό είναι, όποιος ασχολείται με την παροχή κατάρτισης. Το LMS είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που βοηθά να καταστήσει τις διαδικασίες που εμπλέκονται στην παροχή διαδικτυακής εκπαίδευσης μια διαχειρίσιμη εργασία.

Συστήματα μάθησης μάθησης Lms Image

Οφέλη του Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης

Το Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης συνοδεύεται από εντυπωσιακά οφέλη και έτσι αυξάνεται ο ρυθμός χρήσης του σήμερα. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν:

1. Βοηθά στην οργάνωση και αποθήκευση μεγάλων δεδομένων με ασφάλεια

Το Learning Management Systems σάς επιτρέπει να συλλέγετε όλα τα μεγάλα δεδομένα σε μια τοποθεσία. Έτσι, διευκολύνοντας τη συντήρηση και την ενημέρωση του εκπαιδευτικού σας υλικού. Επίσης, η προηγμένη δυνατότητα κρυπτογράφησης που συνοδεύει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του λογισμικού βοηθά στην αποτροπή της πτώσης των δεδομένων σας σε λάθος χέρια.

2. Προσφέρει ποικιλίες μεθόδων εκπαίδευσης

Το σύστημα διαχείρισης μάθησης σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποικιλίες μεθόδων εκπαίδευσης . Στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε το πιο κατάλληλο για το θέμα ή την κατάσταση. Δηλαδή, μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικούς τύπους μέσων, αξιολογήσεις, περιεχόμενο κατ ‘απαίτηση, καθώς και να συνδυάσετε ζωντανά με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Στατιστικά Lms 1

3. Εξατομικεύει την online εκπαίδευση

Με τη χρήση ενός LMS, μπορείτε να εκχωρήσετε διαφορετικούς διαδικτυακούς πόρους εκπαίδευσης ή διαδρομές μάθησης για μεμονωμένους μαθητές. Αυτή η δυνατότητα βοηθά κάθε μαθητή να αποκτήσει την εξατομικευμένη διαδικτυακή εκπαίδευση που απαιτείται για τα καθήκοντα εργασίας, τους μαθησιακούς στόχους και άλλα κριτήρια.

Υπάρχει μια άλλη δυνατότητα που είναι η επιλογή ξεκλειδώματος μαθημάτων. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές να επιλέξουν τις διαδικτυακές δραστηριότητες κατάρτισης και τα μαθήματά τους. Αυτή η δυνατότητα παρέχει πιο αποτελεσματικές διαδικτυακές εμπειρίες εκπαίδευσης και μεγαλύτερη ικανοποίηση των μαθητών.

4. Βελτιώνει την προσβασιμότητα eLearning

Οι πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες στις μέρες μας λόγω της ψηφιακής εποχής που διανύουμε και τη δυνατότητα της άμεσης πληροφορίας που μπορούμε να αποκτήσουμε και με τη βοήθεια των smartphone και όλης της φορητής τεχνολογίας.

Το Learning Management Systems είναι επομένως ένα από τα εργαλεία που βοηθούν στην κάλυψη των αναγκών των σύγχρονων μαθητών. Αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να αναπτύξετε και να παρακολουθήσετε διαδικτυακά εκπαιδευτικά μαθήματα χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Με αυτό το εργαλείο, οι μαθητές μπορούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους όσο μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα.

5. Παρακολουθεί την απόδοση και την πρόοδο του μαθητή

Όλες οι πλατφόρμες του Learning Management System διαθέτουν ενσωματωμένες αναφορές και αναλυτικά στοιχεία. Αυτή η δυνατότητα του λογισμικού σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε διαφορετικές πτυχές του διαδικτυακού εκπαιδευτικού σας προγράμματος.

Είναι δυνατό να αγοράσετε πρόσθετα για να ενισχύσετε τη λειτουργικότητα του Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης, σε περίπτωση που δεν διαθέτει αρκετές δυνατότητες αναφοράς.

Με αυτό το σύστημα, μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα, από το πόσο αφοσιωμένοι είναι οι μαθητές έως τα αποτελέσματα αξιολόγησης της ηλεκτρονικής μάθησης. Έτσι, μπορείτε να προσδιορίσετε μοτίβα και τάσεις καθώς τα περισσότερα από τα συστήματα προσφέρουν οπτικοποιήσεις δεδομένων όπως γραφήματα και γραφήματα.

6. Αυτοματισμός

Το Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης καθιστά επίπονες εργασίες όπως η οργάνωση της εκπαίδευσης, η ειδοποίηση του εκπαιδευόμενου, οι εγγραφές καθώς και η παρακολούθηση των ολοκληρώσεων γίνεται αυτοματοποιημένη.

Δηλαδή, το σύστημα σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέτετε μαθητές αυτόματα, να τους εγγράψετε στα κατάλληλα μαθήματα, να κάνετε εξετάσεις, να δίνετε πιστοποιήσεις και επίσης να έχετε πρόσβαση σε αναφορές. Έτσι, έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να προχωρήσετε σε πιο σημαντικές εργασίες.

7. Κεντρική εκπαίδευση

Η χρήση ενός Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης επιτρέπει την κεντρική εκπαίδευση καθώς το περιεχόμενο των μαθημάτων σας, τα δεδομένα και το εκπαιδευτικό υλικό τοποθετούνται σε ένα πρακτικό μέρος. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές σας να έχουν πρόσβαση σε μαθήματα χωρίς άγχος. Σας επιτρέπει επίσης να παρέχετε συνεπή και αποτελεσματική εκπαίδευση σε όλους σε ολόκληρο τον οργανισμό σας.

8. Ενισχύει την κατανομή πόρων

Οι πλατφόρμες του συστήματος διαχείρισης μάθησης σάς βοηθούν με πολλούς τρόπους να διαιρέσετε αποτελεσματικά τους εκπαιδευτικούς πόρους. Σας βοηθά να προσδιορίσετε τις πτυχές της διδασκαλίας σας. Για παράδειγμα, η χαμηλή αφοσίωση των μαθητών συνήθως υποδηλώνει ότι πρέπει να επαναξιολογήσετε μια διαδικτυακή εκπαιδευτική δραστηριότητα ή ενότητα.

Η ικανότητα ανάπτυξης διαδικτυακών πόρων εκπαίδευσης σε παγκόσμια κλίμακα είναι ένα άλλο όφελος ενός LMS. Δηλαδή, η χρήση αυτού του ενιαίου εργαλείου σας δίνει τη δυνατότητα να διατηρείτε ενημερωμένους τους μαθητές.

Χαρακτηριστικά ενός Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης

Υπάρχουν διαθέσιμες ποικιλίες LMS στην αγορά που καλύπτουν διάφορες περιπτώσεις χρήσης και οργανισμούς. Κάθε Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης έχει ένα διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών.

Όμως, ορισμένα σημαντικά και βασικά χαρακτηριστικά αναφέρονται συχνά ως στάνταρ. Ένα τυπικό Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης θα πρέπει να έχει αυτές τις δυνατότητες. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι:

Χαρακτηριστικά Lms

1. Δημιουργία μαθημάτων

Τα Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης συνήθως σας επιτρέπουν είτε να δημιουργήσετε μαθήματα. δημιουργείτε μαθήματα ανεβάζοντας κάθε ενότητα ή ανεβάζετε τα προϋπάρχοντα εκπαιδευτικά μαθήματα. Επιτρέπεται επίσης να ανεβάσετε εκπαιδευτικό υλικό σε μορφές εγγράφων, βίντεο ή ήχου στο σύστημα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κανονίσετε τη σειρά του μαθήματος.

Επιπλέον, ένα LMS σας επιτρέπει να δημιουργήσετε κουίζ, έρευνες και εξετάσεις μέσα στο σύστημα. Αυτό σας βοηθά να συγκεντρώσετε σχόλια και να αξιολογήσετε την απόδοση του μαθητή

2. Αναφορές και Analytics

Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός συστήματος διαχείρισης μάθησης. Αυτή η δυνατότητα σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε τις διαδικτυακές σας εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Έτσι, μπορείτε να καθορίσετε εάν η εκπαίδευσή σας είναι στοχευμένη ή χρειάζεστε μικρές προσαρμογές.

Επίσης, το σύστημα αναφοράς του LMS σας επιτρέπει να γνωρίζετε εάν οι μαθητές ασχολούνται με το διαδικτυακό εκπαιδευτικό σας περιεχόμενο. Ξέρετε εάν η πλατφόρμα εκμάθησης σας δίνει στους μαθητές όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να επιτύχουν τους μαθησιακούς τους στόχους.

Η δυνατότητα ανάλυσης των Συστημάτων Διαχείρισης Μάθησης σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε online εκπαίδευση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

3. Αποκριτικός σχεδιασμός

Το LMS που ανταποκρίνεται είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ηλεκτρονική σας εκπαίδευση. Οι διαδικτυακοί πόροι εκπαίδευσης που είναι φιλικοί προς πολλαπλές μορφές προσφέρουν σε όλους την ευκαιρία να κερδίσουν από το διαδικτυακό σας εκπαιδευτικό μάθημα. Έτσι, η ανάγκη για ένα ανταποκρινόμενο Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια κύρια διάταξη με διαφορετικά σημεία διακοπής.

Αυτόματα, αυτό το σύστημα εμφανίζει την πιο κατάλληλη έκδοση του διαδικτυακού εκπαιδευτικού μαθήματος βάσει της συσκευής του εκπαιδευόμενου.

4. Εργαλεία αξιολόγησης eLearning

Το Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μεθόδων αξιολόγησης eLearning. Αυτή η δυνατότητα σάς βοηθά να προσπελάσετε περιοδικά τους μαθητές σας για να εντοπίσετε κενά και να παρέμβετε όταν χρειάζεται.

Lms Stats 2 Pixteller

5. Χαρακτηριστικά παιχνιδιού

Ορισμένοι υπάλληλοι ή εκπαιδευόμενοι χρειάζονται επιπλέον κίνητρα για να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό σας εκπαιδευτικό μάθημα. Για αυτές τις περιπτώσεις, οι μηχανικοί παιχνιδιών τους παρέχουν το κίνητρο που χρειάζονται με τη μορφή βαθμολογικών πινάκων, κονκάρδων και πόντων. 

Για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, το Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης πρέπει να διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες gamification . Αυτή η δυνατότητα θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε αυτές τις ανταμοιβές χωρίς άγχος.

6. Υποστήριξη κοινωνικής μάθησης

Έτσι, ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης θα πρέπει να διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία κοινωνικών μέσων. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ροής ειδήσεων. Εναλλακτικά, παρακολουθήστε τη διαδικτυακή συμμετοχή συζήτησης στον σχεδιασμό μαθημάτων eLearning.

7. Πολύγλωσση υποστήριξη

Μια ουσιώδης οντότητα για οργανισμούς που σκοπεύουν να προσφέρουν παγκόσμιους διαδικτυακούς πόρους κατάρτισης είναι η πολύγλωσση υποστήριξη. Αυτή η δυνατότητα βοηθά όλα τα μέλη της ομάδας σας να έχουν την ίδια ευκαιρία να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες. Έτσι, ένα LMS θα πρέπει να έχει αυτή τη δυνατότητα.

Όπως είπαμε νωρίτερα, πρέπει να γνωρίζετε τους οργανωτικούς και εκπαιδευτικούς σας στόχους πριν επιλέξετε ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης. Αυτός ο παράγοντας είναι απαραίτητος επειδή οι πωλητές LMS εξυπηρετούν διαφορετικές ομάδες καταναλωτών. Ορισμένα είναι για τις διαδικτυακές τους δυνατότητες εκπαίδευσης πωλήσεων, ενώ άλλοι ειδικεύονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τύποι Συστημάτων Διαχείρισης Μάθησης

Υπάρχουν διάφοροι τύποι Συστημάτων Διαχείρισης Μάθησης από τους οποίους μπορούν να επιλέξουν οι οργανισμοί. Παρακάτω είναι μερικοί από τους τύπους:

1. Ατομικό σύστημα διαχείρισης μάθησης

Αυτό είναι ένα κατάλληλο σύστημα για ένα άτομο ή μια μικρή οργάνωση να παράγει διάφορα μαθησιακά υλικά. Αυτός ο τύπος LMS παρέχει λίγες ή όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες. Όμως, περιορίζει τα χαρακτηριστικά σε αυτό που χρειάζεται ένας παραγωγός μαθημάτων.

Τις περισσότερες φορές, οι προμηθευτές LMS παρέχουν διαφορετικό πρόγραμμα συνδρομής για να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. Με αυτό, ένας μικρός οργανισμός μπορεί να χρησιμοποιήσει το LMS για τις ανάγκες του σε λογική τιμή.

2. Λύση εκμάθησης εταιρικού επιπέδου

Αυτός ο τύπος είναι ειδικά προσαρμοσμένος για μια μεγάλη εταιρεία με 500 ή περισσότερους υπαλλήλους. Τις περισσότερες φορές, συνοδεύεται από μια τεράστια λίστα ενσωματωμένων λειτουργιών για την κάλυψη οποιωνδήποτε αναγκών που απαιτούνται από την εταιρεία. 

3. Δωρεάν σύστημα διαχείρισης μάθησης

Αυτά είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα προϊόντα eLearning κατάλληλα για άτομα για τη δημιουργία μαθημάτων για τους μαθητές τους. Πολλά από αυτά τα δωρεάν συστήματα προσφέρουν μια μεγάλη λίστα διαθέσιμων και προηγμένων λειτουργιών επιπέδου.

Το μειονέκτημα αυτού του τύπου LMS είναι ότι δεν διαθέτουν το επίπεδο υποστήριξης στο οποίο έχουν συνηθίσει ορισμένοι χρήστες. Επιπλέον, χρειάζεστε γνώσεις για το πώς να το αναπτύξετε, ή να προσλάβετε έναν ειδικό για να το κάνετε για εσάς.

4. Σύστημα διαχείρισης εμπορικής μάθησης

Αυτός ο τύπος για τη χρήση οποιουδήποτε οργανισμού, πανεπιστημίου ή κολεγίου ή οποιουδήποτε άλλου εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιου οργανισμού. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί και προσφέρει υποστήριξη 24/7. Το επίπεδο των απαιτούμενων χαρακτηριστικών καθορίζει την τιμή του.

Οι περισσότερες από αυτές τις εμπορικές πλατφόρμες χρειάζονται συχνή ενημέρωση. Όμως, προσφέρουν επίσης μια αυξανόμενη λίστα διαθέσιμων δυνατοτήτων. Έτσι, με αυτόν τον τύπο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι χρησιμοποιείτε πάντα την πιο σύγχρονη λύση υψηλής τεχνολογίας eLearning.

5. Υπηρεσία ως μοντέλο λογισμικού

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο για ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης. Αυτός ο τύπος είναι μια έτοιμη και έτοιμη λύση. Συνήθως είναι δομημένο σε cloud υποδομές και περιλαμβάνει επίσης συχνές δωρεάν αναβαθμίσεις.

Παρόλο που μπορεί να είναι λίγο περιορισμένο στην προσαρμογή, είναι μια τέλεια επιλογή για έναν οργανισμό που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου. Έρχεται με τεχνική υποστήριξη καθ ‘όλη τη διάρκεια χρήσης του.

Στατιστικά Lms 3

6. Προϊόν με άδεια χρήσης

Αυτός ο τύπος προσφέρει απόλυτη προσαρμογή, υποστήριξη πελατών και αξιοπιστία για τους χρήστες του. Είναι ευέλικτο και ενσωματωμένο στις προδιαγραφές κάθε πελάτη (αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο χρόνο). Η εφαρμογή γίνεται όταν ο οργανισμός το επιλέξει, αλλά οι ενημερώσεις ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο.

Επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση στο προϊόν χρησιμοποιώντας διαφορετικό υπολογιστή και κινητές συσκευές, επίσης, με σύνδεση εκτός σύνδεσης χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή.

8. Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης επί τόπου

Αυτό βασίζεται σε αυτόνομο προϊόν. Είναι ένα προϊόν με άδεια χρήσης, το οποίο έχει κατασκευαστεί και εγκατασταθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του οργανισμού στον διακομιστή της επιλογής του.

 Αυτός ο τύπος μπορεί να είναι περιορισμένος, επομένως, απαιτεί να χρησιμοποιείτε πολλούς διακομιστές σε μεγάλη κλίμακα. Η εγκατάσταση του LMS επί τόπου διατηρεί εταιρικά δεδομένα και δεδομένα χρηστών σε πολύ ασφαλή βάση.

συμπέρασμα

Με τις παραπάνω πληροφορίες, θα πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε και να επενδύσετε σε ένα εξαιρετικό και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης της μάθησης. ένα που θα καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σας.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα