26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Redmi: In Display αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος σε LCD οθόνη

1 min read
redmi lcd in display fingerprint weibo1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη είναι συνηθισμένοι σε πολλά κινητά τηλέφωνα όμως το κύριο τους μειονέκτημα είναι ότι απαιτούν οθόνη OLED.


Ευτυχώς όμως, οι εταιρείες βιομετρικής πιστοποίησης όπως η Goodix κατάφερε να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογίας σε LCD οθόνες χρησιμοποιώντας έναν πομπό υπερύθρων που αντικατοπτρίζει το δακτυλικό αποτύπωμα.

Ο γενικός διευθυντής της Redmi, Lu Weibing, δημοσίευσε στο Weibo ένα βίντεο που δείχνει ένα smartphone με LCD οθόνη και έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων εξηγώντας επίσης πώς λειτουργεί η τεχνολογία.

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων σε οθόνες OLED μπορούν και σαρώνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός χρήστη μέσω των εικονοστοιχείων (pixels) όμως στις LCD οθόνες ο οπίσθιος φωτισμός περιπλέκει λίγο τα πράγματα.

Πως θα είναι τα smartphones στο μέλλον;

Έτσι τοποθετήθηκε πομπός υπέρυθρων στο κάτω μέρος της οθόνης ο οποίος εκπέμπει υπέρυθρο φως και αντικατοπτρίζει το αποτύπωμα”

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η λύση θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων που βασίζονται σε OLED οθόνες, όταν πρόκειται για ταχύτητα και ακρίβεια.

Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα να δούμε ένα Redmi με αυτήν την τεχνολογία μέσα στο 2020.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα