28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κοροναϊός: Υπό ανάπτυξη κιτ εξέτασης για το σπίτι

1 min read
03082020 test 080655 1560x11001 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ενώ ο Κορωνοϊός συνεχίζει την ραγδαία εξάπλωσή του, το Ίδρυμα Gates πρόκειται να κυκλοφορήσει kits εξέτασης για το σπίτι, με τα οποία ο καθένας θα μπορεί να ελέγξει αν πάσχει από τον ιό COVID-19, σύμφωνα με μία αναφορά της Seattle Times.


Η εξέταση θα γίνεται με δείγμα από τη μύτη, το οποίο θα δείχνει αποτελέσματα σε 2 μέρες και θα ελέγχεται από επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι στη συνέχεια θα ειδοποιούν τους ασθενείς που είναι θετικοί. Στη συνέχεια, τα άτομα που έχουν διαγνωστεί, θα παροτρύνονται να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο, ώστε να διαπιστωθούν οι κινήσεις τους και να δώσουν πληροφορίες στους επαγγελματίες υγείας ώστε να εντοπίσουν κι άλλα άτομα που μπορεί να έχουν μολυνθεί και πρέπει να εξεταστούν ή να μπουν σε καραντίνα.

Όπως δήλωσε ο Scott Dowell, επικεφαλής για τις έρευνες σχετικά με το Κορωνοϊό στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates: “Αν και υπάρχουν πολλά που πρέπει να αναπτυχθούν, το εγχείρημα αυτό έχει τεράστιες δυνατότητες για να μειώσει την διάδοση της επιδημίας”.

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ενημέρωση σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί το kit, αφού το Ίδρυμα ακόμα τελειοποιεί το λογισμικό που θα το υποστηρίζει καθώς και το ερωτηματολόγιο που θα δίνεται στους ασθενείς. Το Ίδρυμα εκτιμά ότι το σύστημα θα μπορούσε να εκτελέσει έως και 400 εξετάσεις την ημέρα, σύμφωνα με τον Dowell.

Το ίδρυμα Gates δεν είναι η μόνος οργανισμός που κάνει προσπάθειες για να αναπτύξει kits εξέτασης από το σπίτι. Το Σάββατο, ο επιχειρηματίας υγειονομικής περίθαλψης Jonathan Rothenberg, ανέφερε στο Twitter μια παρόμοια προσέγγιση και τώρα βρίσκεται σε συζητήσεις με έναν κατασκευαστή για το πώς θα φέρει στην αγορά το δικό του kit.

Η περιοχή του Seattle, αποτελεί το βασικό μέρος όπου αναπτύχθηκε ο Κορωνοϊός στις ΗΠΑ, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί 71 περιπτώσεις και 15 θάνατοι από τη νόσο. Τουλάχιστον ένας εμπειρογνώμονας υγείας εκτιμά ότι η πόλη θα μπορούσε να έχει έως και 600 περιστατικά που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

“Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα από την πλευρά μας, έχοντας παρακολουθήσει και εργαστεί σε αυτό το θέμα σε άλλα μέρη του κόσμου, είναι η ταυτοποίηση των ανθρώπων που είναι θετικοί στον ιό, έτσι ώστε να μπορούν να απομονωθούν και να φροντιστούν με ασφάλεια και η ταυτοποίηση των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να μπουν σε καραντίνα», δήλωσε ο Dowell στη Seattle Times.

Το σχέδιο για την ανάπτυξη kits εξέτασης στο σπίτι εξελίχθηκε από ένα ερευνητικό πρόγραμμα 2 ετών, από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, το οποίο προοριζόταν για την παρακολούθηση της εξάπλωσης ασθενειών όπως η γρίπη, σύμφωνα με την Times.

Πάντως, το Ίδρυμα Gates έχει διαθέσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε αυτή του την προσπάθεια. Επίσης έχει δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της νόσου στην περιοχή – συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των δοκιμών και της ανάλυσης.

Πηγή: Secnews.gr

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα