29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google αφαιρεί 600 εφαρμογές από το Play Store με ενοχλητικές διαφημίσεις

1 min read
google removes apps play store ad practices1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Google τον τελευταίο έχει βαλθεί να ξεσκαρτάρει το μαγαζάκι της και γενικότερα το οικοσύστημα Android.


Έτσι λοιπόν την Πέμπτη κατήργησε από το Play Store 600 εφαρμογές οι οποίες περιείχαν από ενοχλητικές έως και επικίνδυνες διαφημίσεις και οι οποίες παραβίαζαν κατάφορα την πολιτική της Google όσον αφορά τις διαφημίσεις.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών έχουν απαγορευτεί από το Google AdMob and Google Ad Manager, τις πλατφόρμες δημιουργίας εσόδων από διαφημίσεις.

Η Google την Πέμπτη ανέφερε στο επίσημο ιστολόγιο της ότι οι ερευνητές της ασφάλειας αφιερώνουν πολύ χρόνο για να βοηθήσουν στην προστασία των χρηστών από κακόβουλες εφαρμογές και όπως χαρακτηριστικά λέει:

“Στην Google έχουμε ειδικές ομάδες οι οποίες κύριο μέλημα τους είναι να προστατεύουν το οικοσύστημα Android από τέτοιους προγραμματιστές που προσπαθούν να εξαπατήσουν και να βλάψουν τον τελικό χρήστη με τις εφαρμογές τους”.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι να τονίσουμε το εξής, η Google δεν ενδιαφέρεται για εφαρμογές που έχουν απλώς πολλές διαφημίσεις. Το πραγματικό πρόβλημα είναι οι εφαρμογές που προβάλλουν διαφημίσεις με τρόπους που χειροτερεύουν την εμπειρία του χρήστη. Για παράδειγμα, αν ανοίξετε την εφαρμογή κλήσης του τηλεφώνου σας για να πραγματοποιήσετε μια κλήση και μια διαφήμιση βίντεο εμφανιστεί και δεν μπορείτε να την κλείσετε, αυτό είναι ένα πρόβλημα. Όχι μόνο είναι ενοχλητικό, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνο, καθώς αυτό το τηλεφώνημα μπορεί να είναι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ασφάλεια: Android vs iOS σημειώσατε 1

Πάντως όπως θα δείτε και στο παραπάνω άρθρο το Android έχει αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται ένα πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα και να κερδίζει συνεχώς έδαφος από το iOS σε ένα  σημαντικό τομέα που έχει καθιερώσει την Apple, στον τομέα της ασφάλειας .

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα