12 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είναι το παιδί μου χάκερ και δεν το ξέρω;

1 min read
646683867 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

H μονάδα οργανωμένου εγκλήματος του West Midlands (WMROCU) της Εθνική Υπηρεσίας Εγκλημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA) κυκλοφόρησε πρόσφατα μία αφίσα η οποία προειδοποιεί ότι αν τα παιδιά σας  χρησιμοποιούν λογισμικό όπως Tor Browser, Kali Linux, Discover και Metasploit θα μπορούσαν να είναι η επόμενη γενιά hacker.

EQmqe5xWAAAmSJ0 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά από το χρήστη Twitter G_IW και προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν τις βρετανικές αρχές γιατί η συγκεκριμένη αφίσα αγγίζει τα όρια της παραπληροφόρησης.

“Αν δείτε κάποιο από αυτά  τα (λογισμικά) στον υπολογιστή τους ή έχετε ένα παιδί που νομίζετε ότι κάνει hacking, ενημερώστε μας ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε συμβουλές και να εμπλακούμε για την θετική έκβαση της εκτροπής”, αναφέρει η προειδοποίηση.

Το λογισμικό που αναφέρουν οι αρχές ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς συμπεριλαμβάνει τον TOR Browser, τις εικονικές μηχανές, το λειτουργικό Kali Linux, το WiFi Pineapple, το Discord και το Metasploit.

Η ομάδα ανάπτυξης του Kali Linux, μια διανομή Linux που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται κυρίως για δοκιμές διείσδυσης, χαιρέτισε την ιδέα της αφίσας:

“Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι κάτι ωραίο που δίνουν στα παιδιά ένα χάρτη πορείας για τι πρέπει να έχουν για να ξεκινήσουν. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε ένα παιδί να κάνει κάτι, είναι να του πείτε ότι δεν μπορεί ή δεν πρέπει να το κάνει

Αλλά από την άλλη πλευρά, η NCA αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την προειδοποίηση, παρά το ότι το λογότυπό της εμφανίζεται στην αφίσα.

“Η NCA δεν συμμετείχε στην παραγωγή ή την κυκλοφορία αυτής της αφίσας. Υπάρχουν πολλά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν τα παιδιά, μερικά από τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για νόμιμους όσο και για παράνομους σκοπούς, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουν οι γονείς και τα παιδιά πώς μπορούν αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια”, ανέφερε η υπηρεσία στο Twitter.

Η αστυνομία του West Midlands αναφέρει ότι όλη η ιδέα ήταν να παρουσιάσουν μερικά από τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νόμιμους ή για κακόβουλους σκοπούς, περισσότερο για την ευαισθητοποίηση των μεγάλων.

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα