Ακυρώθηκε η κυκλοφορία του Facebook dating στην Ευρώπη

Το Facebook ανέβαλε την κυκλοφορία της dating υπηρεσίας του, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, στην Ευρωπαϊκή αγορά μετά από ανησυχίες που έθεσε η ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.


Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, οι εταιρείες πρέπει να αξιολογούνται ως προς την επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων (DPIA) προτού κυκλοφορήσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που θα μπορούσε να επηρεάσει τα δεδομένα των πελατών τους.

Η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας δήλωσε ότι το Facebook είχε την πρόθεση να ξεκινήσει το Facebook Dating σήμερα, μία ημέρα πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δήλωσε ότι «ανησυχούσε πολύ» καθώς το έμαθε μόλις χθες στις 12 Φεβρουαρίου.

Το Facebook dating ξεκίνησε πέρυσι στις ΗΠΑ και σήμερα διατίθεται σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η υπηρεσία βασίζεται σε δεδομένα στον υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Facebook για να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε γρήγορα ένα προφίλ όπου μπορείτε να ενσωματώσετε φωτογραφίες από τον λογαριασμό σας Instagram. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το πιθανό σας ταίρι σύμφωνα με τις πιθανές ημερομηνίες μεταξύ των φίλων σας ή να επιλέξετε να συναντήσετε άτομα που βρίσκονται εκτός του δικτύου φίλων σας.

Σύμφωνα πάντα με το WSJ, το Facebook δήλωσε ότι “ίσως του πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να βεβαιωθεί ότι το προϊόν είναι έτοιμο για την ευρωπαϊκή αγορά”. Προσθέτει ότι “εργάστηκε προσεκτικά για να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των χρηστών και όλες τις πληροφορίες τις είχε κοινοποιήσει στο IDPC πριν από την ευρωπαϊκή κυκλοφορία.

Πείτε το κακή τύχη, πάντως μην περιμένετε να βρείτε το ταίρι σας φέτος του  Αγίου Βαλεντίνου μέσα από το Facebook και ίσως να πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές μεθόδους.

theverge

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947