23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google φαίνεται να εργάζεται σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται “Pigweed”

1 min read
hRChaptgKM5nQp9SWJ2gph 970 801 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πρόσφατα η Google έχει καταθέσει για κατοχύρωση ένα εμπορικό σήμα με το όνομα ‘Pigweed’, το οποίο φαίνεται να είναι ένα νέο λειτουργικό σύστημα που σχεδιάζει, ή μπορεί να είναι μία μετονομασία του Project Fuchsia


Όπως εξηγεί το 9to5Google, η καταχώριση εντοπίστηκε από τον χρήστη του Reddit Igats, ένα τσακαλάκι που τα ψάχνει αυτά και καταφέρνει και εντοπίζει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με κατοχυρώσεις σημάτων.

Το έγγραφο κατατέθηκε στις 31 Ιανουαρίου και δηλώνει ότι η Google σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα για «λειτουργικό σύστημα υπολογιστή».

Μπας και είναι όμως μία μετονομασία του Fuchsia;

Πολύ βοτανολογία έχει πέσει στη Google και η ονομασία Pigweed θα μπορούσε απλώς να είναι ένα λιγότερο κομψό όνομα για το project Google Fuchsia.

Το Fuchsia είναι ένα επικείμενο λειτουργικό σύστημα για κινητά το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει χαρακτηριστικά από το Android και το Chrome OS, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε ακούσει σχεδόν τίποτα γι αυτό.

Το όνομά Fuchsia ήταν εμπορικό σήμα πριν από χρόνια και ενδεχομένως να αλλάξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία «Pigweed» εμφανίστηκε σε μια προτεινόμενη αλλαγή σε ένα κομμάτι κώδικα στο Project Fuchsia από τον Νοέμβριο, πριν να ξαναγίνει και πάλι «Fuchsia» όπως και σε μια αναφορά στον κώδικα του Chromium της Google.

Screenshot 2 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το πιο πιθανό πάντως είναι κάποια στιγμή η Google να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά από smartphones, tablets ή φορητούς υπολογιστές με αυτό το λειτουργικό.

techradar

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα