26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Maps: Νέο εικονίδιο και νέα χαρακτηριστικά

1 min read
shutterstock 13889221641 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Οι χάρτες Google γίνονται 15 ετών και για να το γιορτάσουν αποκτούν νέες λειτουργίες τόσο στο Android όσο και στο iOS.


Σύμφωνα με την Google, η νέα εφαρμογή θα προσφέρει “όλα όσα χρειάζεστε στα χέρια σας με πέντε καρτέλες με εύκολη πρόσβαση: Explore, Commute, Saved, Contribute, and Updates.””.

Ενώ οι καρτέλες “Explore” και “Commute” ήταν ήδη διαθέσιμες, προστίθενται τρεις νέες επιλογές αποκλειστικά για τον τελικό χρήστη όπως αναφέρει η Google

Παρακάτω σας εξηγούμε τι σημαίνει η κάθε καρτέλα:

  • Explore – Σύμφωνα με την Google, η καρτέλα Εξερεύνηση περιέχει πληροφορίες, αξιολογήσεις, σχόλια και άλλα για περίπου 200 εκατομμύρια μέρη σε όλο τον κόσμο, όπως τοπικά εστιατόρια αξιοθέατα κ.λ.π.
  • Commute – Η καρτέλα “Μετακίνηση”, προσφέρει στους χρήστες την “πιο αποτελεσματική διαδρομή” , ανεξάρτητα το πως μετακινούνται είτε με το αυτοκίνητο , είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τις καθημερινές μετακινήσεις τους για να λαμβάνουν ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, χρόνο ταξιδιού και προτάσεις για εναλλακτικές διαδρομές.Google Maps 5 tabs website | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
  • Saved – Σύμφωνα με την Google, οι χρήστες, τώρα, έχουν πρόσβαση σε πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια θέσεις στους Χάρτες Google και μπορούν βρουν και να οργανώσουν ταξίδια και εκδρομές σε όλα αυτά τα μέρη και να μοιραστούν αλλά και να συμβουλευτούν τις αξιολογήσεις των άλλων χρηστών.
  • Contribute – Με τη νέα καρτέλα Contribute, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μοιραστούν τις τοπικές πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες σχετικά με τους δρόμους και τις διευθύνσεις, τα μέρη που λείπουν, τις επιχειρηματικές κριτικές και τις φωτογραφίες. “Κάθε συνεισφορά είναι πολύ σημαντική διότι βοηθάει τους υπόλοιπους χρήστες να γνωρίσουν νέα μέρη και να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν” , λέει η Google.
  • Updates – Η νέα καρτέλα “Ενημερώσεις” παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα ενημέρωσης από τα local experts και τους εκδότες. Υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και συστάσεων ενώ οι χρήστες μπορούν επίσης να συνομιλήσουν απευθείας με τις επιχειρήσεις για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Νέος ιστότοπος λογοτύπων Google Maps

Οι Χάρτες Google αποκτούν νέο εικονίδιο , το οποίο λέει η εταιρεία, αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της εφαρμογής με την πάροδο των ετών.

“Βασίζεται σε ένα βασικό στοιχείο των Χαρτών Google από την αρχή – το pin – και αντιπροσωπεύει τη όλη μας την προσπάθεια για να φτάσετε στον προορισμό σας και να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε καινούρια μέρη και εμπειρίες”,

δήλωσε η εταιρεία.

Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η Google προσθέτει επίσης κάποιες σχετικά μικρές αλλά προσεγμένες λειτουργίες στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ελέγχου της θερμοκρασίας στη διαδρομή , της διαθεσιμότητας (ή της έλλειψης) αναπηρικών αμαξιδίων σε δημόσια μέσα μεταφοράς, εάν υπάρχει ασφάλεια και πολλά άλλα.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα εμφανίζονται δίπλα στις διαδρομές όταν είναι διαθέσιμες.

giphy | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google επίσης αναφέρει ότι σύντομα θα εισαγάγει ένα εικονίδιο αυτοκινήτου με θέμα το εορτασμό των 15ων γενεθλίων των Google Maps  το οποίο θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα