24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Facebook Messenger Kids: Τώρα οι γονείς αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο στις συνομιλίες των παιδιών τους

1 min read
messenger kids | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά το Facebook πρωτοξεκίνησε την εφαρμογή Messenger Kids το 2017 η οποία έχει ως σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά μικρότερης ηλικίας με την επικοινωνία, μέσω chatting, παρέχοντας τους έναν “ασφαλή” χώρο για να συνδεθούν και να συνομιλήσουν με τους φίλους τους.


Είχε και αυτό ωστόσο τα θεματάκια του με την ασφάλεια καθώς τον Ιούνιο του 2019 ένα τεχνικό ψεγάδι (κοινώς bug)  που ανακαλύφθηκε από το The Verge έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να προσκαλούν παιδιά σε ομαδικές συνομιλίες χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Η εφαρμογή υποτίθεται ότι χρειάζεται γονική άδεια πριν τα παιδιά συνομιλήσουν με άλλους χρήστες γι αυτό άλλωστε λέγεται και Messenger Kids. Σε απάντηση του το Facebook προειδοποίησε τότε τους γονείς γι αυτό το σφάλμα κλείνοντας τις ομαδικές συνομιλίες που είχαν δημιουργηθεί εξαιτίας αυτού του σφάλματος.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα όπου το Facebook φαίνεται να κάνει ένα σημαντικό βήμα, στην πολυπόθητη για όλους μας ασφάλεια των παιδιών μας σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς αναπτύσσει μια σειρά νέων γονικών ελέγχων και χαρακτηριστικών.

Τα νέα χαρακτηριστικά τα βρίσκει κανείς στον νέο πίνακα ελέγχου του γονέα και θα λέγαμε ότι είναι αρκετά εντυπωσιακά καθώς δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να αποφασίζουν τι είναι “κατάλληλο” για το παιδί τους και πόσο “κοντά” τους θέλουν να το κρατήσουν.

Πιο συγκεκριμένα οι γονείς θα μπορούν να:

  • Προβάλλουν τις πρόσφατες επαφές και το ιστορικό συνομιλιών των παιδιών τους,
  • Δουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν μοιραστεί (και να τα αφαιρέσουν από τα μηνύματα τους εάν το επιθυμούν).
  • Αποκτήσουν πρόσβαση σε λίστα αναφορών και ενεργειών του παιδιού και να ενεργοποιήσουν απομακρυσμένα την έξοδο (log out) του από την εφαρμογή.
  • Kάνουν λήψη των πληροφοριών του παιδιού τους – παρόμοια με τον τρόπο που μπορείτε να κατεβάσετε τις δικές σας πληροφορίες μέσα στο Facebook. Αυτή η λήψη περιλαμβάνει μια λίστα με τις επαφές του παιδιού σας, καθώς και όλα τα μηνύματα, τις εικόνες και τα βίντεο που έχουν στείλει ή έχουν λάβει.

Το Messenger Kids είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή απαλλαγμένη από διαφημίσεις ή αγορές, έχοντας ωστόσο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, καθώς τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Messenger Kids κάποτε θα μεγαλώσουν και θα γίνουν ενήλικες  χρήστες και εκεί ακριβώς θα είναι τα έσοδα για το Facebook.

Γι αυτό άλλωστε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Facebook επενδύει χρήματα σε μία εφαρμογή που δεν τις αποφέρει κανένα έσοδο προς το παρόν, όμως κάποια στιγμή στο μέλλον, θα έχει καταφέρει να “γαλουχήσει” ψηφιακά ενήλικους πλέον χρήστες τους οποίους θα μπορεί να χειραγωγήσει με περισσή ευκολία.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα