25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η ΕΕ σκοπεύει να καθιερώσει τη θύρα USB Type C σε όλα τα smartphones

1 min read
New USB Type C Authentication Spec will Protect your Devices | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τα smartphones με USB-C άρχισαν να κυκλοφορούν το 2015 και σήμερα τείνει να καθιερωθεί σε ένα στανταρ πρότυπο σύνδεσης για όλα τα σχεδόν τα Android smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά.


Με την εξαίρεση βέβαια κάποιων πολύ φθηνών τηλεφώνων και αξεσουάρ, το micro-USB δείχνει πλέον να καταργείται. Είναι όμως και η Apple στη μέση, η οποία εξακολουθεί να προσκολλάται στην θύρα Lightning και να μπερδεύει λίγο τα πράγματα.

Το όλο θέμα των προτύπων έχει να κάνει με το τι χρησιμοποιεί ο καθένας: θα πρέπει να μπορείτε να συνδέσετε το ίδιο καλώδιο σε οποιοδήποτε τηλέφωνο θέλετε να φορτίσετε. Και για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να το αλλάξει αυτό με σχετική νομοθεσία.

Εάν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, τότε όλοι οι κατασκευαστές smartphone, θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν θύρες USB-C στις συσκευές τους εάν θέλουν να πουλήσουν τα τηλέφωνά τους στην Ευρώπη.

Αυτό βέβαια περιλαμβάνει και την Apple. Αν και η φετινή σειρά iPhone 11S / 12 φημολογείται ότι θα έχει USB-C, εξακολουθεί όμως να είναι απλώς μια φήμη. Πολλοί αναλυτές λένε ότι η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα μπορούσε να επηρεάσει ενδεχομένως τις πωλήσεις του iPhone και ενδεχομένως ακόμη και άλλων συσκευών της Apple που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά καθώς η θύρα Lightning είναι συνυφασμένη με τα iPhone και τις συσκευές της Apple.

Ωστόσο ένα αρχικό σχέδιο αυτού του νόμου έχει εγκριθεί από την πλειοψηφία των μελών της ΕΕ με δικαίωμα ψήφου, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται να λάβει έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ για να θεσπιστεί.

xda-developers

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα