28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

5G: Οι Βρυξέλλες θεσπίζουν μία σειρά μέτρων για την ανάπτυξη του 5G στην ΕΕ

1 min read
Europe adopts 5g | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες, Τετάρτη 29-01-2020 μια νέα σειρά μέτρων με στόχο να καθοδηγήσουν τα κράτη μέλη να διαχειριστούν με ασφάλεια την ανάπτυξη της 5G τεχνολογίας .


Ωστόσο σε αυτήν τη συνάντηση δεν αναφέρθηκε το όνομα της Huawei, παρόλο που ήταν στο μυαλό όλων αν και κανένας Επίτροπος δεν την ονόμασε αυθόρμητα.

Η Huawei φαίνεται να  οδηγεί τώρα τελευταία τις εξελίξεις πάνω στο 5G, μετά και την συμφωνία, μέσα στην εβδομάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, που την ενέκρινε για να αναπτύξει το 5G δίκτυο της χώρας.

Η Ευρώπη τους δέχεται όλους και δεν απορρίπτει κανέναν, αλλά έχει σαφείς και αυστηρούς κανόνες, δήλωσε ο Thierry Breton, Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, εξηγώντας τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέτρα που προτάθηκαν βασίστηκαν μόνο σε αντικειμενικά κριτήρια και δεν αποσκοπούν στον αποκλεισμό κανενός, τόνισε ο Γάλλος.

Με άλλα λόγια, θεωρητικά, η Huawei μπορεί να λειτουργήσει στην Ευρώπη αρκεί να τηρήσει τους κανόνες της Ένωσης και να συμμορφωθεί με το πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει τους κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με την ανάπτυξη του 5G.

Στη σειρά των μέτρων και των προτάσεων που συζητήθηκαν η κάθε χώρα εντόπισε για πρώτη φορά τους διάφορους κινδύνους και τα τρωτά σημεία που συνδέονται με την 5η Γενιά τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας.

Τα κράτη μέλη καλούνται να εφαρμόσουν τα βασικά μέτρα μέχρι τον Απρίλιο και να εκπονήσουν έκθεση για την εφαρμογή τους μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο απαιτείται από όλα τα κράτη να εξασφαλίσουν ότι κάθε χώρα θα έχει μια στρατηγική έτσι ώστε να μην εξαρτάται από έναν μόνο προμηθευτή ενώ θα πρέπει επίσης να “εφαρμόζονται και οι σχετικοί περιορισμοί” για τους προμηθευτές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

brusselstimes.com

Δείτε επίσης

Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα για τα 5G δίκτυα

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα