27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο τιμοκατάλογος της Google για πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών

1 min read
24googlelegal3 jumbo1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο γίγαντας της τεχνολογίας έχει αρχίσει να χρεώνει τις αρχές των Η.Π.Α.  για να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα των χρηστών.


Αντιμετωπίζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό αιτημάτων για πληροφορίες χρηστών, η Google άρχισε να χρεώνει τις αρχές επιβολής του νόμου των Η.Π.Α. και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, αυτόν το μήνα, για νομικές απαιτήσεις που αναζητούν δεδομένα όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληροφορίες εντοπισμού θέσης και ερωτήματα αναζήτησης.

Οι τιμές ξεκινάνε από τα 45 δολάρια για μία απλή κλήτευση, 60 δολάρια για συσκευές παρακολούθησης π.χ. κοριούς και 245 δολάρια για ένα ένταλμα έρευνας και άλλες φυσικά χρεώσεις για άλλα νομικά αιτήματα.

Σύμφωνα πάντως με τον ομοσπονδιακό νόμο στις Η.Π.Α. οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν για τέτοιου είδους υπηρεσίες αλλά η απόφαση της Google αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ασχολείται πλέον με νομικά αιτήματα.

24googlelegal2 superJumbo1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google διαθέτει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών για δισεκατομμύρια χρήστες και οι αρχές των Η.Π.Α. αλλά και σε όλο τον κόσμο υποβάλλουν συστηματικά νομικά αιτήματα για την αναζήτηση αυτών των δεδομένων.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η εταιρεία έλαβε πάνω από 75.000 αιτήματα για στοιχεία σε περίπου 165.000 λογαριασμούς παγκοσμίως, ενώ ένα στα τρία από τα αιτήματα αυτά προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

nytimes.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα