Ο τιμοκατάλογος της Google για πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών

Ο γίγαντας της τεχνολογίας έχει αρχίσει να χρεώνει τις αρχές των Η.Π.Α.  για να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα των χρηστών.


Αντιμετωπίζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό αιτημάτων για πληροφορίες χρηστών, η Google άρχισε να χρεώνει τις αρχές επιβολής του νόμου των Η.Π.Α. και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, αυτόν το μήνα, για νομικές απαιτήσεις που αναζητούν δεδομένα όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληροφορίες εντοπισμού θέσης και ερωτήματα αναζήτησης.

Οι τιμές ξεκινάνε από τα 45 δολάρια για μία απλή κλήτευση, 60 δολάρια για συσκευές παρακολούθησης π.χ. κοριούς και 245 δολάρια για ένα ένταλμα έρευνας και άλλες φυσικά χρεώσεις για άλλα νομικά αιτήματα.

Σύμφωνα πάντως με τον ομοσπονδιακό νόμο στις Η.Π.Α. οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν για τέτοιου είδους υπηρεσίες αλλά η απόφαση της Google αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ασχολείται πλέον με νομικά αιτήματα.

Η Google διαθέτει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών για δισεκατομμύρια χρήστες και οι αρχές των Η.Π.Α. αλλά και σε όλο τον κόσμο υποβάλλουν συστηματικά νομικά αιτήματα για την αναζήτηση αυτών των δεδομένων.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η εταιρεία έλαβε πάνω από 75.000 αιτήματα για στοιχεία σε περίπου 165.000 λογαριασμούς παγκοσμίως, ενώ ένα στα τρία από τα αιτήματα αυτά προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

nytimes.com

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967