26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Smartphones αναγνώριση προσώπου: Η ΕΕ εξετάζει την προσωρινή απαγόρευση του

1 min read
2020 01 19 image 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η ΕΕ πρόκειται να δημοσιεύσει ένα έγγραφο τον Φεβρουάριο για να διερευνήσει πώς μπορεί να ρυθμιστεί καλύτερα η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και η αναγνώριση προσώπου.


Η Ε.Ε εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει αυτήν την τεχνολογία από τρία έως πέντε χρόνια, ώστε να οριστεί ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι πιο αυστηρό και θα δίνει άμεση προτεραιότητα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τα οποία ολοένα δείχνουν να θίγονται από τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Σε ένα νέο σχέδιο Λευκής Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρονται οι εγγενείς κίνδυνοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θέτει η «βιομετρική απομακρυσμένη αναγνώριση» (δηλαδή η αναγνώριση προσώπου). Μια λύση την οποία διερευνά η ΕΕ είναι η “προσωρινή απαγόρευση της χρήσης αναγνώρισης προσώπου από ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς σε δημόσιους χώρους”.

Το σχέδιο νόμου που διέρρευσε  αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια μιας απαγόρευσης τριών έως πέντε ετών “θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια πιο υγιής μέθοδος για την αξιολόγηση των επιπτώσεων αυτής της τεχνολογίας και πιθανών μέτρων διαχείρισης κινδύνου”.

Face Unlock στο Google Pixel 4 δουλεύει κανονικά και ενώ κοιμάστε!!!

Η ΕΕ έχει ήδη ορισμένους από τους αυστηρότερους κανονισμούς στον κόσμο όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα και τη χρήση τους από τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις, επομένως τέτοιες ειδήσεις σίγουρα δεν μας προκαλούν έκπληξη.

Το έγγραφο σημειώνει ότι “θα ήταν απαραίτητο να προβλεφθούν κάποιες εξαιρέσεις [για την απαγόρευση], ιδίως για δραστηριότητες στο πλαίσιο της έρευνας και της ανάπτυξης και για λόγους ασφαλείας.” Έτσι ακριβώς πόσο θα διαρκέσει η προσωρινή απαγόρευση εξακολουθεί να είναι άγνωστη.

Πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Φεβρουάριο όταν θα επισημοποιηθεί το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μάθουμε περισσότερα.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για εξελίξεις.

techspot

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα